fbpx

Yellowcard, The Blackout, Like Torches

Billed af Henrik Moberg Jessen
Billed af Henrik Moberg Jessen

Yellowcard har efterhånden gæstet Danmark en del gange. Med aftenens show var det tredje gang på tre år - man skulle altså tro at fans var mætte, men nej. Mandag aften var det endnu en gang tur til lidt letfordøjelig punkrock. Sted: Lille Vega, support: Like Torches og Blackout. Let´s go!

Like Torches

20:15, mens publikum stadig stod i garderoben, gik det svenske band på scenen, naturligt medfølgende, at Vega ikke var meget mere end kvartal fyldt - ærgerligt for folk der stadig stod i kø udenfor. Anyway, Like Torches spillede energisk op til fest og dans. Velegnet som opvarmning genremæssigt, blev der spillet på alle tangenter for at få løsnet op om det vinterkolde publikum, med ganske fin succes.

Efter lidt startproblemer med vokalen viste Lille Vega sig også fra sin bedre side og de kønne svenskere kunne levere deres småromantiske punkrock numre uden de store problemer. Lead guitar kunne have været tydeligere og trommer og bas mindre dominerende, så havde det hele du fungeret.

Som en lille treat fik vi endda forsangeren fra Yellowcard, Ryan Key, med på scenen - ikke overraskende på vokal. Til stor glæde for publikum, især den kvindelige del. Hertil blev det til et bredt udvalg af bandets numre, med fokus på deres nye/kommende skive Keep Your Head High.

Samlet set leverede Like Torches en ganske fin første opvarmning. Ikke så meget pis, men masser af musik til publikums og undertegnedes glæde. Det lykkedes ikke at ramme det bagerste af salen og kombineret med lidt småfejl og en alt for stereotyp og intetsigende kontakt til publikum (yes, guitarist der går amok blandt publikum vejer op, but still) giver det rolige 4 ud af 6.

The Blackout

The Blackout har som Yellowcard gæstet Danmark et par gange. En færre end beregnet, da de blev aflyst som support til Funeral For A Friend sidste år. Med den nye skive, Start The Party, i tasken røg waleserne på scenen kl. 21:00 og det til samme parole som titlen på deres nye skive. Der var absolut ingen tvivl om at festen skulle startes. Med en gevaldig effektiv start bestående af titelnummeret fra Start The Party, fik vi sanger, Sean Smith, ned på gulvet, mens resten af bandet leverede en energiudladning fra scenen. Den kære Sean, med den pink hårpragt, blev på gulvet fremadrettet, både stående og liggende, til stor glæde for publikum. Først efter ”We Live On” blev drengene igen samlet på scenerne og så var omtalte fest ellers startet (spoiler: det var ikke sidste gang Sean ramte gulvet), i hvert fald for den forreste del. Det virkede som om den bagerste stadig havde lidt problemer med at komme op i gear.

Til forskel for Like Torches, har og havde Blackout denne aften publikumskontakt om noget. Med humor, energi og et blink i øjet tog bandets to frontmænd på bedste vis fat i publikum og leverede der ekstra det forventes. Ren lydmæssigt var der også langt bedre styr på det. Vokalerne gik klart igennem, mens man stadig godt kunne ønske den lidt højere leadguitar. Herudover: intet negativt at sige. Ud over førnævnte tracks blev vi underholdt med ”Higher & Higher”, ”ShutTheFuckUppercut” og ”Radio”, inden bandet takkede af.

The Blackout tog skridtet videre fra Like Torches og bragende varmen i vejret, vel leveret og vel eksekveret. Koncerten faldt lidt i tempo enkelte steder men ellers spillede det. 4,5 ud af 6.

Yellowcard

22:15 indfandt aftenens hovednavn sig på scenen. En langt større andel af publikum, end tidligere på aftenen, havde ligeledes fundet vej foran. Med 3/4 fyldt lille Vega, var der ingen tvivl om hvem der var hovednavnet - skulle man uheldigvis være misinformeret. Publikum var tændte, bandet virkede tændte og selvom lyset var slukket var der en generel tændt stemning. Med en hurtig starter og dertilhørende fælles sang fra publikum, lagde Yellowcard sikkert fra land og sejlede ud over punkrock bølgerne.

Godt opvarmet af aftenens to foregående bands, var størstedelen af publikum sat til fest, sang og danse og nød i det hele taget det amerikanske band. Men en god varieret setliste, var der en naturlig større andel af numre fra bandets nyeste udgivelse, Soythern Air fra 2012, hvorfra vi fik ”Awakening”, ”Surface Of The Sun”, ”Rivertown Blues” og ”Always Summer”. Herudover blev det til bl.a til ”For You, And Your Denial”, ”Believe” og naturligvis ”Ocean Avenue”.

Som ved Blackout gik Yellowcard klart igennem. Violin og vokal stod klart hele koncerten igennem. Energien på scenen faldt ikke, men set i relation til foregående band var det naturligt lidt mere stillestående. Til gengæld var der så meget energi og nerve i numrene leveret, at det kompenserede. Som nævnt tidligere var der ikke tvivl om hvem hovednavnet var og Yellowcard leverede derefter, under hele koncerten. Godt balanceret, vellykket og til publikums konstante glæde, i hvert fald størstedelen. Lidt overraskende begyndte det allerede at tynde ud bagerst efter 20 min!? Anyway, deres tab, Yellowcard fyrede den af til 5 ud af 6.

Samlet set en vellykket mandag aften. Koldt udenfor men særdeles varmt indenfor. Yellowcard var overlegne, Blackout underholdende og Like Torches var svenske. Gennemsnittet siger 4,5 samlet.

Se billeder fra The Blackout her.

Se billeder fra Yellowcard her.

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Yellowcard, The Blackout, Like Torches
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Koncert dato: Mandag, 11 Februar 2013
  • Koncert sted: Lille Vega
  • By: København
  • Samarbejdspartner: Vega

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.