fbpx

The Black Keys

The Black Keys
Billed af Henrik Moberg Jessen

Da det tidligere på året blev annonceret at The Black Keys ville ramme Danmark på deres El Camino tour, blev de 6.000 billetter, der var sat til salg, hurtigt udsolgt. Interessen for den amerikanske duo er stor i Danmark ikke mindst efter deres seneste to udspil Brothers fra 2010 og El Camino fra 2011. Men hvorfor i Tap1 af alle steder!? Min personlige erfaring og erfaring fra venner og bekendte er absolut ikke positiv når det kommer til det spillested. For at quote: ”En betonklods der kan tage alt liv ud af enhver koncert”. Heldigvis for aftenens hovednavn og for aftenen som en samlet begivenhed, var det ikke noget der havde påvirket publikums lyst til at se de herrer Dan Auerbach og Patrick Carney.

Allerede langt før kl. 20:00 var horderne begyndt at ankomme til Tap1, hvilket havde medført, at der var fyldt godt op i TAP1 da aftenens opvarmning gik på. Som følge af det gode vejr uden for og noget der mindede om knap så god udluftning indenfor, var der allerede kort inde i opvarmningen ganske varmt i betonklodsen. Mens publikum kølede sig selv i baren og fik snakket lidt for meget og lidt for højt med hinanden, færdiggjorde de fire fantastiske kvinder der stod for den knapt så interessante og noget plagiatagtige opvarmning, deres del af aftenens show. Herefter begyndte Black Keys crewet roligt men sikkert, at liste bandets gear på scenen, indtil det kun var et spørgsmål om minutter før hovednavnet endelig kunne gå på.

Kl. 21:00 var det så blevet de to amerikaners tur til at gå på scenen. Flankeret af en bassist, organist og guitarist bagerst på scenen, befandt aftenens to hovednavne sig helt i front, bag trommer og guitar. Mens aftenens opvarmning ikke havde formået at fylde den store scene ud og havde haft præcis så elendig en lyd som det var frygtet, var det tydeligt at The Black Keys kunne fylde ud og havde medbragt nogle lydmænd der kunne deres kram. Såvel Auerbachs vokal som guitar gik klart igennem og samme for Carney på trommer. Til gengæld lykkedes det ikke helt at få lokket såvel support vokal som orgel helt frem i lydbilledet og det var specielt svært at høre disse bagerst i salen. Det være sagt, var der lydmæssigt ikke så meget at beklage sig over. Det fungerede bedst midt i salen, men generelt var aftenen præget af en god lyd. Visuelt, var bandet omringet af fire tårne med diverse lamper, der, kombineret med det normale scenelys, stod for at skabe en stemningsfyldt visuel side af koncerten.

Charmerende og energisk lagde bandet ud med ”Howlin´ At You”, ”Next Girl” og ”Rung Right Back”. De to første fra Brothers og sidste fra El Camino. En vellykket start, der elegant involverede publikum og fik stoppet den knævren der ellers havde præget salen. Desværre lykkede det ikke helt The Black Keys at fastholde publikum fuldt ud igennem koncerten. Til trods for, at det blev til numre som ”Same Old Thing” & ”Dead And Gone”, var det først helt hen mod slutningen af koncerten og med ”Lonely Boy”, at bandet rigtig fik fat i hele salen igen. Her blev der til gengæld, sunget igennem, gestikuleret og danset efter bedste formåen. Herefter var det slut på første sæt. Men inden det var helt slut vendte bandet tilbage til scenen, medbragt en kæmpe discokugle og i lyset af denne, leverede ”Everlasting Light”, som værende et af koncertens absolutte højdepunkter. Herefter blev det yderligere til ”She´s Long Gone” og ”I Got Mine” – til publikums fornøjelse.

Og så var det slut for denne gang. De 6.000 gæster kunne vende næsen ud mod aftenlivet mens instrumenter, lydsystemer og discokugler blev pakket ned. The Black Keys leverede ca. 1 time og 20 minutters koncert, med en intensitet der varierede noget fra start til slut. Bandet gjorde sig klart bedst i starten og afslutningen, hvor de to hovednavne stort set havde hele salen i deres hule hånd. Desværre kunne de ikke holde fast og det må konkluderes, at specielt den bagerste del af koncertgængerne ikke helt ramte den samme fest som den forreste tydeligvist gjorde. Dertil var det en meget mundlam Auerbach der var på besøg i København. Det var minmalt med kommunikationen hvor ”Scream girls” vel er det nærmeste det blev til. Kombineret med de lydmæssige problemer der nu en gang var i Tap1 spiller The Black Keys sig ind til en solid 4,5 ud af 6.

Klik her for at se billeder fra koncerten med The Black Keys

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: The Black Keys
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Koncert dato: Mandag, 13 August 2012
  • Koncert sted: TAP1
  • By: København
  • Genre: Rock

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.