fbpx

Metallica - Royal Arena Fremhævet

Billeder af HEADBANGERphotography
Billeder af HEADBANGERphotography

Se, nu bliver det jo spændende. Royal Arena har ikke ligefrem fået den bedste åbning: Metallica gennemførte deres koncert i fredags, men med en tydeligt medtaget Hetfield og med dårlig lyd til følge – resultatet var efter sigende ikke kønt. Revanchen kom dog ikke i søndags: i stedet blev koncerten rykket til engang i september, netop pga. Hetfields helbred. I dag skulle så have været Metallicas tredje omgang i arenaen, men altså pga. førnævnte aflysning i realiteten revanchen fra i tirsdags. At sige at jeg er spændt er en underdrivelse af kaliber.


Metallica:
Jeg når halvanden sang af opvarmningen (I’ll Be Damned), men okay, sådan er det når man skal stå i kø, ikke kender arenaens opbygning, ikke kan spotte garderoben – osv. osv. Det er jo heller ikke hvorfor vi er her, men derfor kunne Metallica godt have undværet at gøre alle tilstedeværende usikre: næsten halvanden time fra I’ll Be Damned forlader scenen går der før lyset endelig slukkes og den efterhånden velkendte ”The Ecstasy Of Gold” glider igennem den prægtige arena. Storskærmen, passende formet som et H i relation til sidste album, befinder sig grundet scenens 360 graders konstruktion i loftet og fuldbyrder introsekvensen med et videoklip – det er en smule mærkværdigt at stirre op i loftet, men dette hører også brat op da Metallica selv træder på scenen. Så er vi i gang...

... med buldrende og rungende lyd. Til gengæld har Hetfield dog ingen stemmeproblemer som frygtet, og den første halvdel af sættet glider nemt ned: en enkelt ny sang (”Hardwired”), og så direkte over i klassikerne. På storskærmen ændrer temaet sig alt efter sangene, f.eks. er der langsomt sivende ”blod” i ”Creeping Death”, og kirkeklokker og slagmarker i ”For Whom The Bell Tolls”. Derudover får vi dog ingen ”wow!”-oplevelser på den visuelle front, andet end noget, indrømmet, imponerende laserlys længere henne i sættet. Dette er såmænd helt okay, ja faktisk prisværdigt at lade musikken tale for sig selv, MEN så er det blot ekstra ærgerligt at lyden er mudret. Især trommerne er uskarpe, der er alt for meget bas i lydbilledet, og vokalen er langt hen ad vejen for lav. Nuancerne ryger kort sagt en tur overbord.

Energien og lysten til at underholde, dén kan man modsat ikke tage fra d’herrer – hver og en. Om det er Hetfield der griner, laver grimasser og opmuntrer til sang, Ulrich der efter flere sange bare må rejse sig og komme tættere på publikum (eller spille flere introer stående), eller bare Hammett og Trujillo der rocker rundt, altid i bevægelse. Max gas – ingen halv indsats her. Publikum gengælder ligeledes glæden, og her på gulvet kun små ti meter fra scenen er stemningen god: men selv folk på siddepladserne står op, så det gælder hele vejen rundt.

Lyden bliver også bedre som tiden går, og tak for dét. Den nye ”Moth Into Flame” fungerer godt, selv iblandt så mange ældre sange, og foruden hele tre ligegyldige soloindslag (henholdsvis to fra Hammett, og et fra Trujillo), får vi godter på atter godter i Metallica-land: ”Orion” står dagene efter som aftenens højdepunkt, laserlyset i introen til ”One”, hvor det metodisk følger krigslydene fra backtracket, er også seværdigt, ”Master Of Puppets” ser gulvet bevæge sig energisk – at den er middelmådigt fremført er ingen hindring. Inden encoret hives en fan op på scenen: han har sikkert fået et minde for livet, men mere interessant er det ikke for os andre at han allernådigst får lov at slå på et bækken fire gange (som optakt til ”Seek & Destroy”), for så pænt at blive fulgt af scenen igen.

Der lukkes og slukkes med et slagkraftig trekløver bestående af den helt gamle, superthrashede ”Whiplash”, tåretrilleren ”Nothing Else Matters” og fælleshymnen ”Enter Sandman”. Alt i alt ender det med at være en fornøjelig affære. Måske ikke den grande entré (eller revanche) man kunne have håbet på, men underholdende og solidt med den mest oplagte udgave af Metallica, jeg har oplevet.

Sidst, hvis der skal kommenteres på selve arenaen, så er jeg fortrøstningsfuld: med tiden skal det nok blive rigtig godt på lydsiden, og pladsen på gulvet var dejlig rummelig. Vi havde nok for høje forventninger til at begynde med, set i bakspejlet, men det skal ikke stå i vejen for en glimrende optræden.

Sætliste:
1) – Hardwired
2) – Creeping Death
3) – For Whom The Bell Tolls
4) – Wherever I May Roam
5) – Welcome Home (Sanitarium)
6) – Now That We’re Dead
7) – Moth Into Flame
8) – Orion
9) – One
10) – Master Of Puppets
11) – Fade To Black
12) – Seek & Destroy
Encore:
13) – Whiplash
14) – Nothing Else Matters
15) – Enter Sandman
Kilde: www.setlist.fm

 

 • Metallica_14
 • Forfatter: Thomas Schlein
 • Metallica_13
 • Forfatter: Thomas Schlein
 • Metallica_25
 • Forfatter: Thomas Schlein

Se hele galleriet her!

Yderligere information

 • Band/Kunstner/Tour: Metallica
 • Karakter: Karakter: 4.5
 • Koncert dato: Tirsdag, 07 Februar 2017
 • Koncert sted: Royal Arena
 • By: København
 • Genre: Heavy Metal
 • Samarbejdspartner: LiveNation

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.