fbpx

Redwood Hill, Kasan, Solbrud, Late Night Venture

Billed af Henrik Moberg Jessen
Billed af Henrik Moberg Jessen

Torsdag aften, halvkedeligt vejr og pre-releaseparty på Underværket. Alt ud over releaseparty lyder lidt sørgeligt, men der var nu ingen grund til at have tudefjæs på. Redwood Hill stod for releasen af deres Descender, og til at fejre det havde de taget tre andre bands med til Valby.Late Night Venture, Solbrud og Kasan. Et ganske stærkt lineup, der om ikke andet gav det fremmødte publikum en på opleveren.

Late Night Venture

Første band på scenen var Late Night Venture, der kunne sætte fra land til et halvfyldte Underværket. I relation til hvor lille stedet er, var det ikke et specielt godt fremmøde, men hellere få engagerede end mange af det modsatte. Størstedelen af publikum virkede heldigvis til at falde i første kategori, lyttende og engagerede i hvad det blev leveret fra scenen. Der var også rigelig at lægge mærke til. Masser af lækker lyd og gode kompositioner krydret med små finurligheder, der gjorde de metodiske univers bandet befinder sig i meget indlevende.

Det lille spillested gjorde mine forventninger til skamme. Jeg har tidligere været til koncert på Underværket hvor lyden var fuldstændig forfærdelig. Torsdag aften gik det bedre. Late Night Venture gik tydeligt igennem. Volalmæssigt gik det fint over de metodiske stykker, men så snart de tungere postrock rytmer buldrede, druknede vokalen en smule. Bandet selv performede i overensstemmelse med genren og leverede hvad der var forventet. Desværre var det ikke helt nok til at holde publikum fanget, der langsomt begyndte at sive væk. En skam for bandet leverede en meget fin koncert der gav et godt indblik i deres univers. Måske var det for melodisk i nogle passager? Lige meget hvad var denne anmelder underholdt og nød koncerten.

Efter en lille halv time blev der takket af fra første fjerdedel af aftenens lineup, der forlod scenen minimum en streng mindre på guitaren end ved entre. En god start og et godt oplæg til en forsat aften. 4,5 ud af 6.

Solbrud

Fra postrock gik det direkte til blackmetal, et stykke fra hinanden genremæssigt, så der var rigeligt at komme efter. 22.30 gik Solbrud på og så stod den ellers på black af den onde danske skuffe. Publikum lod til at være lidt mere tændt på aftenens andet navn, og en lidt større andel havde fundet vej frem mod scenen. Lidt ildevarslende havde forsangeren under lydprøven problemer med at høre sig selv - foruroligende, men heldigvis ikke noget der blev andet end foruroligende.

Bandet gik ganske klart igennem og specielt trommer gjorde sit for at vælte publikum bagover i nådesløs takt. Muligvis lidt for godt i forhold til hvad det lille spillested kunne klarer. Solbrud leverede en opvisning i hvordan god, energisk og indlevende blackmetal skal leveres. Publikum var på og selvom der slet ikke blev gestakuleret nok, var der interesse for hvad der skete på scenen - næsten hele vejen igennem. Afslutningsvist gik det galt og bandet blev ufortjent forladt, efter problemer med en guitar der ikke fungerede. I en halv times tid væltede Solbrud det lille spillested med en præcision og professionalisme, der viste bandet fra bedste side.

Anden fjerdedel af aftenens show fulgte godt op hvor første slap og viderebyggede fundamentet for en gennemført aften. 4,5 ud af 6 til Solbrud.

Kasan

omkring 23:30 var det blevet aftenens eneste udenlandske navn. Et instrumentale af slagsen fra Tyskland. Endnu engang lagde bandet på scenen sig et godt stykke fra foregående band, til gengæld lagde Kasan sig i langt højere grad op af aftenens første navn, i højere grad post metal men ellers samme stil. Fuldstændigt mørkt på scenen leverede bandet deres kompositioner energisk. Med små lamper klistret til instrumenterne, fik koncerten et ekstra visuelt push, der gjorde hele showet lidt mere indlevende.

Med en klaustrofobisk klang fik bandet hevet publikum helt frem mod scenen. Andelen af publikum virkede forresten som om den på det tidspunkt var halveret, men den tilbageværende del, indfandt sig heldigvis foran scenen. Som de to andre bands blev det til en halv times tid før Kasan takkede af. Et passende antal minutter - trods variation i musikken og gode kompositioner, gav den manglende vokal en uundgåelig fornemmelse af gentagelse. Det være sagt leverede bandet en ligeså god præstation som de to foregående. 4,5 ud af 6.

Redwood Hill

Først kl. 00:37 var det blevet hovednavnets tur til at ramme scenen. Det var indiskutabelt alt for sent og det fremgik tydeligt af den tilbageværende andel af publikum. I forhold til ved aftenens start, var der max. 15-20 mennesker tilbage på det tidspunkt og det satte alt andet lige en mindre stopper for festlighederne. Det være sagt var det ikke noget der påvirkede Redwood Hill, der ramte scenen fuldstændigt indsmurt i røg og blåt lys. En flot visuel intro, hvor bandet fremadrettet fremstod som mærke silhuetter i det blå lys.

Publikum blev ikke overraskende præsenteret for Descender i en energisk og indlevende form. Lydbilledet var ganske udmærket, men som ved de tidligere bands, på nær Kasan, havde forsanger Marco nogle problemer med for alvor at bryde igennem med vokalen, især på de melodiske vokalstykker. I det store hele var det en udmærket koncert og hele arrangementet havde ide og sjæl, men det fungerede sgu ikke rigtig i praksis. Jeg må blankt erkende at lidt omkring 01:20, var jeg ved at falde i søvn til toner af Redwood Hill og det havde de sgu ikke fortjent, så der trillede jeg hjem (yes, working people). Det lader dog til at en stor del af de fremmødte tidligere på aftenen, havde valgt samme udvej længe før hovednavnet gik på. Desværre og ærgerligt. Ud fra det jeg hørt har jeg ikke andet negativt at påpege end allerede gjort og Redwood Hill løber derfor med 5 ud af 6.

Det være sagt må jeg hive hele arrangementet lidt ned. Et gennemsnit på 4,5 ud af 6 er for meget i forhold til tidsaspektet. Fire bands var for meget og et kunne sagtens være undværet. Til trods for gode bands kan jeg ikke forsvare at give meget mere end 4 ud af 6 for hele arrangementet.

Klik her for at se billeder fra koncerten med Redwood Hill

Klik her for at se billeder fra koncerten med Kasan

Klik her for at se billeder fra koncerten med Solbrud

Klik her for at se billeder fra koncerten med Late Night Venture

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.