fbpx

Obituary, Exodus - Voxhall Fremhævet

Obituary, Exodus - Voxhall

Det var noget af et scoop af Voxhall at de fik Battle Of The Bays touren til Århus. To fantastiske bands som Exodus og Obituary er ikke fremmede i Århus og har spillet her en del gange før, men aldrig på Co-headliner tour. Jeg var mest spændt på Obituary, da de efter min mening er det næstbedste dødsmetal band i verden, og jeg har set dem to gange før, hvor det har været intet mindre end fantastisk. Men alligevel viste det sig, at jeg blev overrasket denne aften, da det ikke var Obituary som lød afsted med sejren.

 

King Parrot
Første plade jeg nogensinde anmeldte var King Parrot. Jeg var godt nok ikke imponeret over deres lyd på pladen, men live var det en helt anden sag. Bandet tonsede rundt på scenen fra start til slut. Der har også været meget hype omkring bandet og det velfortjent. Forsanger Matthew Young er født til at stå på en scene og skrige sin hals til blods, imens hans shorts hænger lidt for langt nede og han viser sin røv til publikum til hvert øjeblik, han har muligheden for det. Når det så er sagt, så er intensiteten fuldstændig på det maksimale fra start til slut. Masser af blastbeats og super hurtige og tunge rytmer. Jeg fik næsten dårlig samvittighed over at jeg ikke kunne lide deres plade tilbage for tre år siden. Jeg synes at King Parrot leverede en mega fed opvarmning, og jeg vil begynde at lytte mere til dem efter jeg er blevet overbevist om at de en force, som man ikke kan undslippe indenfor den ekstreme undergrund.
Karakter: 4½ ud af 6

 

Exodus
Gudfædrene af Thrash Metal var nu endelig klar til at rive godt og grundigt rundt i publikum. Med Steve ”Zetro” Souza tilbage i front kan man ikke forvente andet end et gammeldags Exodus sæt. Gary Holt havde desværre travlt med at være guitarist i Slayer, så Kragen Lum har været stand-in guitarist på touren. Allerede fra start eksploderede pitten, og der var ingen nåde at finde i lokalet. Tom Hunting i en alder af 51 er et levende eksempel på en trommeslager, som stadig kan sit præg selvom han er oppe i årene. Numre som Blood In Blood Out, Body Harvest, fra deres seneste udspil viste sig også at fungere fantastisk. Selvom folk råbte på numre som Strike Of The Beast og The Toxic Waltz som vi selvfølgelig fik serveret på et guldfad senere hen på aftenen. War Is My Shepherd var nummeret som blev dedikeret til Lemmy, og pitten eksploderede igen og der blev dømt til fællessang i salen. Bandet forlod scenen i et øjeblik, og vi fik den evige klassiker Bonded By Blood smidt i fjæset og alle de gamle Exodus fans og nye sang med på det ikoniske omkvæd. Bandet takkede af for i aften og at vi ses igen næste år med den kommende Exodus plade.
Exodus var en magtdemonstration uden lige. Jeg har aldrig oplevet så intens en koncert indenfor Thrash Metal genren, og Exodus har i den grad taget første pladsen!
Karakter: 6 ud af 6

 

Obituary
Obituary, din gamle skøge hvor har jeg dog savnet dig. Koncerten i aften var min tredje Obituary koncert, jeg skulle se, og man ved alligevel godt hvad man kan forvente af bandet. Tungt og groovy dødsmetal sange fra deres geniale bagkatalog. Numre som Chopped In Half og Intoxicated satte gang i publikum. Jeg synes i forhold til Exodus som var utrolig udadvendte og var gode til at snakke med pubilkum, så var Obituary det stik modsatte. Det virkede aldrig til at koncerten ramte det vilde højdepunkt, som man havde set alle de andre gange man har set bandet live. Selvfølgelig var det fedt at få hørt nyt materiale, og det gamle for den sags skyld, det er vi slet ikke i tvivl om. Jeg savnede lidt numre som The End Complete, Final Thougts, List Of Dead, som vi aldrig fik. Slowly We Rot er selvfølgelig et super fedt nummer, og det satte også et punktum for en fed aften. Introverte og rutineprægede Obituary gjorde det som Obituary gør. Jeg var tilfreds med koncerten, men alligevel bliver man efterladt med den følelse, at der var noget som manglede igennem koncerten.
Karakter: 3½ ud af 6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Obituary, Exodus, King Parrot
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Koncert dato: Lørdag, 05 November 2016
  • Koncert sted: Voxhall
  • By: Aarhus
  • Genre: Death Metal, Thrash Metal
  • Samarbejdspartner: Fonden Voxhall

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.