fbpx

Graveyard, Free Fall, Fuzz Manta

Billed af HEADBANGERphotography
Billed af HEADBANGERphotography

Torsdag aften - masser af gode koncerter i København. The 69 eyes & co. gæstede Lions & Barrels, Machine spillede på KB18 og sidst men ikke mindst gæstede svenske Graveyard i Amager Bio.


Graveyard udgav i 2012 albummet Lights Out og det var med den udgivelse i tasken at de sammen med danske Fuzz Manta og svenske Free Fall indtog Amager Bio.

Fuzz Manta

Lidt over 20 stod første navn på scenen. Det psykedeliske hard rock band, indtog scenen til et noget halvsløjdt fremmøde. Ikke noget der umiddelbart påvirkede, men mon ikke der havde været lidt mere gang i den på scenen hvis publikum havde været større.

Nuvel, forsanger Lene Kjær Hvillumog resten af bandet gik til stålet og leverede en række fede groovie kompositioner, der bød på rigelig med guitarlir og hard rock wibes. Jeg er personlig ikke så stor fan af ”dydydydy dy” lyrik, men ellers var der egentlig ikke så meget at sætte hverken på Lenes eller resten af bandets performance – med undtagelse af en enkelt ting. Det eneste der reelt ikke fungerede var keyboardet, der desværre stort set ikke kunne høres størstedelen af koncerten. Jeg er generelt heller ikke helt sikker på nødvendigheden af keyboardet i bandets sammenhæng, da kompositionerne fungerede ganske fint, til trods for at keys ikke kunne høres.


Nuvel Fuzz Manta spillede en rigtig god opvarmning, havde overordnet en god lyd og publikum lod til at være underholdt. Passende i forhold til hovednavnet og med nogle svedige tracks. 30 minutter blev det til, inden danskerne forlod scenen efter en mere end godtaget opvarmning. 4,5 ud af 6.

Free Fall

Det svenske hovednavn havde denne aften et andet svensk navn til at få sat gang i publikum- og generelt var der en ret svensk stemning i Amager Bio. Free Fall er et langt mere "almindelige" hard rock band, i hvert fald i forhold til danske Fuzz Manta, der i høj grad trak på de psykedeliske aner. Skal man pege på en dansk pendant til Free Fall er Fortress ganske oplagt – kender man Fortress, kender man Free Fall. Udenlandsk er det lige for at pege på AC/DC. Den type hard rock er normalt ikke det der har nemmest ved at imponere undertegnede, men det gjorde Free Fall. For fanden da et energisk bandt. Specielt guitarist Mattias Bärjed spillede og performede som om han ikke havde lavet andet hele sit liv. Forfriskende, levende og rock 'n' roll.

Publikum virkede underholdt. Flere var kommet til siden Fuzz Manta og Amager Bio var kl. 21 ved at være halvfyldt. Torsdagsstemningen havde ramt den lille sal, der begyndte at lugte af øl og... prut. Herligt!

Free Fall tog skridtet videre og leverede som Fuzz Manta en gedign opvarmning, hvor numre som ”Damnnation”, ”Midnight Vultures” og ”World Domination” rockede der ud af. Specielt ”Damnnation”, langsom groovie og med lækker vokal, var med til at skabe netop den følelse og stemning der var forventet. Alt i alt lugtede Amager Bio af et helt specielt og lækkert krydderi da aftenens andet band gik af. Der duftede af en god musikalsk oplevelse.

Well forsanger Kim Fransson har ikke den stærkteste vokal, men til formålet fungerede den. Set i relation til resten af bandet var den meget AC/DC alike vokal dog lidt plain. Men herud over spillede det for svenskerne, der efter en halv time kunne gå af scenen med 4,5 ud af 6.
 

Graveyard

 

Kl. 22 var Amager Bio efterhånden begyndt at summe af spænding. Stemningen var rigtig god og med en tæt pakket sal, kan der ikke have været langt fra udsolgt. Graveyard har eksisteret siden 2006 og har i løbet af den tid udgivet tre udgivelser, Graveyard, Hisingen Blues og 2012 udgivelsen Lights Out. Med den nye udgivelse i baggagen, havde aftenens setlist en naturlig overvægt af numre fra Lights Out, og det var da også åbningsnummeret ”An Industry Of Murder”, der blev smidt ud over scenekanten som første nummer. Insisterende men alligevel en lidt smånervøs start, hvor det ellers fantastiske nummer, mistede lidt af den kant, der ellers gør nummeret ekstra godt.

 

Publikum virkede hele vejen rundt interesserede i hvad der skete på scenen, selvom specielt bagerst del ikke lod til at være helt med. Åbningsnummeret fra Hisingen Blues, ”Ain’t Fit To Live Here”, gjorde dog sit for at sætte gang i publikum. Samtidig virkede det lidt som om, at bandet fik kastet den lille smule nervøsitet der havde præget første nummer, af sig. Herefter bragede Graveyard igennem og fik gennem koncerten godt fat i publikum hele vejen rundt.

 

Det fungerede og så alligevel ikke 100 %. Bedst spillede det for Graveyard på deres mindre hardrockede numre. ”Slow Motion Countdown”, ”Hard Times Lovin’”, ”Uncomfortably Numb” og ”The Siren” fremviste bandet fra deres stille side og fremviste samtidig hvor fantastisk deres sangskrivning er. Numrene skabte en intim stemning i det i forvejen stemningsfyldte lokale. Joakim Nilsson gik klart igennem på førnævnte numre med hans sprøde og rustikke vokal, mens den ikke rigtig kunne nydes på samme måde, når først guitaren for alvor spillede.

 

Generelt fungerede det, og det er småting i samme kategori som ovenstående, der kan nævnes. Publikum blev undervejs underholdt med materiale fra alle tre udgivelser og en lille ekstra lækkeri i form af b-side nummeret ”Granny & Davis”. Vi fik naturligvis ”Goliath”, ”Seven Seven” og ”Evil Ways” inden svenskerne takkede af og forlod scenen – alt for tidligt. Egentlig var det ikke tidligt, men selskabet havde været godt og jeg var helt sikkert ikke den eneste der gerne ville have mere.

 

Det lykkedes langt hen af vejen for Graveyard – især når det gik mere stille for sig. 5 ud af 6.

 

Samlet set blev det en rigtig god torsdag aften. Alle bands leverede. Det spillede, folk var glade og Amager Bio summede. Herligt. Tak for denne gang.

 

 • Graveyard_8
 • Forfatter: Thomas Schlein
 • Graveyard_3
 • Forfatter: Thomas Schlein
 • Graveyard_7
 • Forfatter: Thomas Schlein

Se hele galleriet

Yderligere information

 • Band/Kunstner/Tour: Graveyard, Free Fall, Fuzz Manta
 • Karakter: Karakter: 5.0
 • Koncert dato: Torsdag, 07 Marts 2013
 • Koncert sted: Amager Bio
 • By: København
 • Genre: Hard Rock, Psykedelisk Rock, Psykedelisk, 70'er

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.