fbpx

Five Finger Death Punch, Shadows Fall, Magnacult, Marionette

På en kold, våd og forventningsmæssigt faretruende fredag d. 13 i november måned, tog jeg til koncert i Århus på et nyrenoveret Voxhall. Jeg kom lidt tidligere, og blev tildelt det privilegium, at opleve dørene åbne for en overrumplende kø i form af maksimum 10 personer, hvor fortroppen dog havde holdt skansen siden dagens første solstråler havde brudt den grå himmel, langt tidligere på dagen.

Umiddelbart var det svært at tyde stemningen, men da de svenske melodiske dødsmetallere Marionette indtog scenen, var der allerede skabt en stemning, som trods det lave antal fremmødte, skar igennem så intet faldt til jorden foran scenen. Marionette, med deres hvide masker og halv-emo-inspirrerede tøjstil, appellerede sammen med den til tider catchy stil, til det meget unge publikum, som i stort omfang kunne synge med på samtlige sange. Der var fede riffs i centrum det meste af det intense sæt, men dog ødelagt af alt for mange samples (selv samples af guitar?!) og suverænt dårlig lyd, som desværre skulle vise sig at plage det meste af aftenen.

Et ekstra band var kommet på billetten i sidste øjeblik, nemlig hollandske Magnacult. Jeg må ærligt indrømme, at dette bands stil ikke sagde mig noget synderligt. Den rå dødsmetal var på sin vis gennemført og musikerne habile, men musikken og kompositionerne blev hurtigt for kedelige og kørte bare i ring, med jævne brud af små bas baserede mellemspil, som dog virkede lidt opkvikkende.

Shadows Fall fra USA var velmodtaget blandt publikum og selvom fremmødet nok glædede sig mest til 5FDP, kunne det tydeligt mærkes, at Shadows Fall også var velkommen. Et blandet lydbillede var, hvad Voxhall og bandet kunne tilbyde. Rigtig gedigen guitarspil og lyd af guitaristerne Jonathan Donais og Matt Bachand, men desværre blev helheden fuldstændig destrueret af abnormt dårlig og monoton vokal af Brian Fair, hvis eneste nyttige faktor i bandet, er sit garn, som forbløffer mig hver gang. De obligatoriske hits, som The Light That Blinds og Still I Rise gik, skønt de mudrede frekvenser, rent ind foran hegnet, og der var fantastisk publikumkontakt under sangen A Public Enemy.

Folk var vilde, en ”chant” blev langsomt men fast sat i gang, og det kunne mærkes på folk, at de faktisk kun for alvor havde ventet på dette sidste band. Five Finger Death Punch fra USA er et groovy og meget melodiøst metalband, som jeg personligt aldrig havde hørt meget med før. Forsanger Ivan Moody skød showet i gang med de fældende ord ”lets kick some ass” og så var det fåtallige og meget spæde publikum helt klar. Burn It Down var selvfølgelig første sang på programmet, hvilket fungerede super, og Moodys karisma skinnede fra dette øjeblik klart igennem hele koncerten. Kendte numre som Never Enough og Bleeding kom selvfølgelig også ud over scenekanten og i den grad med formidabel kraft. Et lille minus ved 5FDP må være den rene vokal, som desværre ikke var helt overbevisende hele sættet igennem. Men skønt lidt knas på stemmebåndet var den ret intense og nærmest hyggelige publikumskontakt med til at gøre op for alle bandets mindre vanskeligheder.

Alt i alt en over middel koncert, dog voldtaget af et ekstremt dårligt lydbillede på Voxhall, på en dag hvor tingene i hvert fald kunne have været endt mere værre.

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Five Finger Death Punch, Shadows Fall, Magnacult, Marionette
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Koncert dato: Søndag, 22 November 2009
  • Koncert sted: Voxhall
  • By: Århus

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.