fbpx

Copenhell Festival 2018: Alice In Chains

Copenhell Festival 2018: Alice In Chains

“Skru op, hva!” tænker de fleste af os nok til at begynde med. Dét, og så hvor cool / afslappet man kan være når man går på scenen uden noget som helst palaver og bare kaster sig direkte ud i det? Rimelig fucking cool. Og med højere volumen og et par klassikere senere, så ser det godt ud. Der er fyldt enormt pænt ud, men når Alice In Chains er forbi så sjældent (sidste gang var på selvsamme plads for fem år siden) så forstår man hvorfor.

Og klassikere er næsten alt man har brug for. Scenen er spartansk udsmykket med kun et par lysinstallationer der basalt set blot er gult blinkende lamper (de opgraderes senere til fire skærme der kan lidt mere, men det er så også dét). Ellers er det bare de fire herrer på scenen ledt an af forsangeren William DuVall og guitaristen Jerry Cantrell – mere behøves ikke. Ingen fancy krumspring, hverken visuelt eller fysisk, det er bare god musik og høj solskin.

Men krumspring er også unødvendige, når det nu er et klassisk sæt. Fire sange fra ”Dirt”, fire sange fra ”Facelift”, kun en enkelt fra det kommende album i form af ”The One You Know”, og så lidt blandede bolsjer ellers. Det hele flyder ubesværet sammen. Der er dog klart forskel på de nyere og de ældre numre hos publikum: det kan gå fra en moderat interesse til den vilde entusiasme på nul komma to – men det hele holder et solidt grundniveau. Musikken inviterer til at flade ud i sindet, og det ser mange ud til at benytte sig af. Det ER døsigt / tungt, men Alice In Chains er tydeligt fornøjede, og så spiller de bare skønt. Det siger desuden noget om deres afslappede tilgang til det at give et show, at de ikke kun kan huske, at der var strømsvigt sidste gang de var forbi – men simpelthen også den specifikke sang det skete under (og så bliver ”Stone” blæst udover pladsen).

En time og et kvarter passerer derfor hurtigt og da den nærmest rolige ”Rooster” lyder sender vi nok alle en taknemmelig tanke til Alice In Chains. Det behøver sgu ikke være så svært.

Sætliste:
1) – Bleed The Freak
2) – Check My Brain
3) – Again
4) – Them Bones
5) – Dam That River
6) – Hollow
7) – Nutshell
8) – No Excuses
9) – We Die Young
10) – Stone
11) – It Ain’t Like That
12) – Man In The Box
13) – The One You Know
14) – Would?
15) – Rooster
Kilde: www.setlist.fm

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Alice In Chains
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Koncert dato: Fredag, 22 Juni 2018
  • Koncert sted: Helvíti, 19:45
  • By: København
  • Genre: Grunge, Hard Rock, Rock

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.