fbpx

Copenhell Festival 2018: Deftones

DEFTONES_4Så mødes vi igen, døvtoner (undskyld...). Er det så i dag, at det hele skal gå op i en højere enhed? At I endelig får den lyd der fortjenes? Med et fokus på gamle sange, primært fra ”White Pony”, er omstændighederne i hvert fald lagt for et godt show. Og med de tre første sange i streg alle fra ”Around The Fur”, så tegner det jo virkelig godt.

Men så kan der sommetider ske det, at man står og tænker, at man bare ikke fatter ”det” – nogen gange er det omvendt. Sådan er det her: det hele spiller. Det tog kun tre foregående shows over otte år, men nu sidder både teknikken og lyden endelig i skabet; Chino er i suverænt og nærværende mood, hvor han både hopper, danser og besøger publikum i pitten – og nej, hans stemme er ikke hvad den har været, men hans skrig lyder mere dystre end nogensinde, så det er et rimeligt bytte. Resten af bandet er mere statiske, men absolut ikke ugidelige.

Men måske er det varmen, måske det tidlige tidspunkt, måske tømmermændene fra dagen forinden, men at det som mest ”kun” er de i den inderste pit der er på, og ikke en fælles følelse hele vejen ned blandt rækkerne, dét kan undre. Jeg, som ikke-fan, kan ikke undgå at vippe med foden, nikke med nakken og spille luft(indsæt instrument), og som nævnt med fokus på de gamle slagere er det svært at være utilfreds... så hvorfor er publikum så passive? Selv i pitten er der downtime, endda midt i decideret klassiske tracks – hvad foregår der, Copenhell?! Noget utaknemmeligt, for Chino og co. leverer varen helt og holdent.

Hen mod slutningen, hvor der luftes skæringer fra Diamond Eyes og Adrenaline, bliver det en anelse bedre, men da er det for sent – der bliver aldrig skabt den tæt knyttede forbindelse til publikum som helhed, som er så nødvendig for den ekstraordinære oplevelse. Men blot fordi vi ikke forstår det gode der står foran os, er det stadig godt – men altså ikke mere. Måske næste gang.

Sætliste:
1) – Headup
2) – My Own Summer (Shove It)
3) – Around The Fur
4) – Swerve City
5) – Elite
6) – Digital Bath
7) – Knife Prty
8) – Rosemary
9) – Kimdracula
10) – Battle-Axe
11) – Diamond Eyes
12) – Change (In The House Of Flies)
13) – You’ve Seen The Butcher
14) – Rocket Skates
Encore:
15) – Nosebleed
16) – 7 Words
Kilde: www.setlist.fm

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Deftones
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Koncert dato: Fredag, 22 Juni 2018
  • Koncert sted: Helvíti, 16:30
  • By: København
  • Genre: Metal, Alternativ

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.