fbpx

Dynabyte - 2kx

Tilbage i 1998 startede Dynabyte som et coverband med numre af Rammstein og Marilyn Manson som speciale, men efterhånden fandt bandet sin egen stil indenfor den industrielle Metal. Et væsentligt skridt blev taget i 2001, da sangerinden Cadaveria overtog den vokale front; ikke fordi hun har nogen særlig stor stemme, for det er bestemt ikke tilfældet. I stedet markerer hun sig med melankolsk stemning og vrængende hvin, som lyder inspireret af Nina Hagen. Det kan synes lidt malplaceret, men når det sættes sammen med musikken, fungerer det udmærket.
Her er fokus som ventet på elektronik og guitarer, og det sker med en passende fordeling, hvor begge elementer kommer til orde. Bandets fortid fornægter sig ikke, for de oprindelige inspirationskilder høres stadig – uden dog at Dynabyte kommer i nærheden af disses niveau. Der er plads til friske rytmer, som drives frem med synth-lyde, og der krydres med ret så markerede guitarriffs. Det giver en skarphed, som ofte er underrepræsenteret i genren, men som klart hæver kvaliteten.
Tingene fungerer absolut bedst, når tempoet øges, som f.eks. i ”Normal” og ”Cold Wind Of Fear” – her passer rytme og melodi rigtig godt sammen. De resterende numre har svært ved at fange mig, for trods udmærket aggressivitet og Metal i lydbilledet, forbliver tingene på det overfladiske niveau. Det skyldes primært, at melodierne ikke er særligt interessante, og så nytter resten ikke det store. Så trods gode intentioner og enkelte lyspunkter kan ”2kx” kun lige hæve sig op over middel niveau.

Tracklist:
01. Equilibrium
02. F.T.L
03. Normal
04. Hereditary Neuronavigation
05. Cold Wind Of Fear
06. Artmix
07. Speed
08. The Mummy
09. I’m Not Scared
10. Stones
11. Wave
12. Blinded By My Light

Samlet spilletid: 54:09

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Dynabyte
  • Album titel: 2kx
  • Karakter: Karakter: 3.5
  • Pladeselskab: Worm Hole Death Records
  • Samarbejdspartner: Worm Hole Death Records
  • Genre: Industrial Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.