fbpx

Riverside - Reality Dream

Riverside - Reality Dream

I maj 2008 var Riverside på turne i hjemlandet Polen, og i den forbindelse spillede de en specialkoncert i Łódź. Koncerten blev optaget og udgives nu på denne DVD sammen med det obligatoriske ekstramateriale.
Som det hører sig til indenfor den progressive musikscene, er bandet meget stillestående; ikke noget med at springe rundt eller lave vilde sager. De eneste visuelle effekter på scenen kommer fra lyssætningen og projicerede billeder bag bandet, hvilket understeger, at det er musikken, som er i centrum. Og netop musikken kan ses som en slags Best Of fra bandets 3 første albums, idet koncerten fungerer som en slags overbygning på disse. Det betyder et genhør med Riversides stil, hvor flotte melodier og følte guitarmelodier smelter sammen med Mariusz Dudas rene stemme. Numrene er afdæmpede men alligevel meget stærke, og de afleveres meget flot.

Koncerten er optaget i en udmærket billedkvalitet; derfor er det meget generende, at billederne bliver sovset ind i effekter, der får dem til at fremstå som om de stammede fra en gammel strimmel film. Det er ekstra irriterende, fordi musikken i sig selv besidder en stor styrke, og netop IKKE har brug for den slags gøgl. Det virker nærmest, som om produceren har fået et nyt legetøj, som bare skal prøves af.
Billedsiden af en koncertoptagelse giver normalt helheden en ekstra dimension og løfter musikken. I dette tilfælde er det lige omvendt: jeg ville foretrække at have denne koncert som CD, så jeg kunne slippe for de irriterende billedeffekter, som trækker kraftigt ned i bedømmelsen. Det er trist, for Riverside gør det fremragende – alligevel har jeg meget svært ved at anbefale denne udgivelse til andre end de mest hårdnakkede fans – pengene vil være bedre givet ud på et af bandets studiealbums.

Tracklist:
DVD 1
1.The Same River
2.Out Of Myself
3.Volte-Face
4.Rainbow Box
5.02 Panic Room
6.Reality Dream III(instrumental)
7.I Turned You Down
8.Dance With The Shadow
9.Parasomnia
10.Second Life Syndrome
11.The Curtain Falls

DVD 2
Encores
12.Before
13.Ultimate Trip
Bonus Features
Live Performances:
1.Beyond The Eyelids( Unna, Germany 2007 )
2.Loose Heart
3.Back To The River( Montreal, Canada 2008 )
4.Conceiving You
5.I Believe( Aschaffenburg, Germany 2007 )
6.Lucid Dream IV( Fulda, Germany 2008 )
7.Reality Dream II( Baarlo, Holland 2006 )
Behind the Curtain
A film by John Vis
Photo Gallery
Credits


Revolution Music vil gerne takke Target Distribution for tilsending af dette album.

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.