fbpx

Tigertailz - Knives

Tigertailz - Knives

Tigertailz er på ingen måde noget nyt navn på rockscenen. De udgav deres første album da undertegnede blev født for snart 27 år siden, og blev siden et ganske stort navn indenfor glam- og hardrock. Dog har de siden de mistede deres bassist til uhelbredelig kræft tilbage i 2007, ikke lavet noget ny musik. Men nu har de fundet sammen igen - inklusiv ny bassist – og resultatet er ”Knives”, en EP indeholdende 5 helt nye sange fra de gamle garvede drenge.

Her i 2013 kan man sikkert diskutere om der stadig er en plads på musikscenen til denne genre. Og spørger man mig, så er svaret ja! For det her så meget hvad rock ’n’ roll handler om; det er sjovt, det er fængende og det går fantastisk med kolde fadøl. Personligt synes jeg at den her genre har så meget charme, til trods for sin utroligt simple stil, og det har Tigertailz også. Der er bandanaer, læderjakker og fede hook lines over hele linjen. EP’en åbner med ”Shoe Collector” et superfedt nummer, der oser af 80’er glam! Det har en fantastisk fængende melodi og en tekst der er lige til at skråle med på. Efter lidt research finder jeg også ud af at musikvideoen til nummeret, allerede er set over 1000 gange på YouTube, siden den gik online for en lille måned siden – så glam lever endnu! ”Bite The Hand” er flabet med rigtig meget glimt i øjet og ”Spit It Out” er en festlig lille opsang til dem, der egentlig gerne ville sige noget grimt, men alligevel ikke tør. De to numre er meget i samme dur og selvom man kunne tænke at det hurtigt kommer til at lyde ens, så synes jeg faktisk at der er god variation i numrene. ”Punched In The Gutz” er en slagsang til alle os der har prøvet at blive trådt på, men har rejst os igen – i ægte oldschool ånd med fællessang og hvinende guitar. ”Give me a B, give me an A, give me an S, you give me a T, A, R, D – you’re a bastard!” Og jeg er fuldstændig solgt! EP’en stille indslag ”One Life”, der næsten må være en sang til deres afdøde ven, er en rigtig smuk sang og meget følsom og ægte. Og hvor er det fedt at vi også får den side af bandet at se!

Det er en ufatteligt charmerende og fed EP, de gamle gutter har begået. Og en rigtig fint varieret EP oveni købet. En fejl mange bands begår – synes jeg – er tit at de 4-5 numre der ryger på en EP, kan være alt for ens og ender med kun at vise en meget lille bid af, hvem bandet er. Her får vi lidt af det hele, de seje rock ’n’ rollers og de følsomme mænd der har mistet. Jeg synes det er virkelig godt! Og jeg har uendelig meget lyst til at høre meget mere Tigertailz nu, så forhåbentlig kan vi se frem til et fuldlængde album snart.  

 

Track list:

1. Shoe Collector
2. One Life
3. Bite The Hand
4. Spit It Out
5. Punched In The Gutz

Samlet spilletid: 21:00

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.