fbpx

State Champs - The Acoustic Things

State Champs - The Acoustic Things

For ganske få måneder siden anmeldte jeg en akustisk EP fra bandet The Story So Far. Og jeg rammes af et deja vu, da jeg sætter denne EP fra State Champs på. For det lyder umiskendeligt som noget, jeg lige har hørt. Og det er da også to bands fra samme skuffe. Det er den semi-optimistiske, semi-romantiske, amerikanske pop-punk genre, der går igen.

Denne lille EP er ifølge pressematerialet noget, State Champs har haft lyst til at lave meget længe, og den indeholder akustiske versioner af numre fra deres debutalbum ”The Finer Things” samt to helt nye numre. Det lyder da også rigtig fint, og jeg synes bestemt det er rart at vide, at bands i denne genre - der i mine ører nogle gange kan synes meget unge og naive i deres lyd – rent faktisk rummer lidt flere sider af sig selv end den, man først hører. Således er ”The Acoustic Things” væsentlig mere eftertænksom og moden i sit udtryk end de originale numre er, synes jeg. Der er ingen tvivl om at de fire gutter i bandet faktisk spiller rigtig godt og har formået at skrive nogle rigtig fine melodier, der virkelig tager sig godt ud på denne måde. Jeg kan rigtig godt lide denne version af bandets hit ”Elevated”, som pludselig bliver en super fed sang fremfor et top-irriterende wannabe-punk nummer. Også ”Deadly Conversation” kan jeg rigtig godt lide. Den har en rigtig fin lyrik og jeg er vild med nummerets opbygning. Tekstuniverset kredser ikke overraskende om at være ung og finde sin plads i verden, om piger og følelser og livets store spørgsmål. Især ”If I’m Lucky” er en rigtig teenagebasker om at være forelsket… og at det er ok. ”Simple Exsistence” er også et nummer jeg godt kan lide, god energi tilsat tambouriner….what’s not to like?

State Champs kan nok ikke imponere andre end deres fans med denne EP, for der er som sådan ikke så meget at komme efter, hvis man ikke er til dem eller er fans af genren. Men jeg synes faktisk, at det er en hæderlig lille skive. For nu at beskrive den på meget dansk vis, så er den egentlig pisse hyggelig, hvis man lige mangler lidt stille toner at nyde den sidste efterårssol til.

Track list:
1. Elevated
2. Deadly Conversation
3. Hard To Please
4. Simple Existence
5. Easy Enough
6. Leave You In The Dark
7. If I’m Lucky

Samlet spilletid: 20:24

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.