fbpx

Painside - Built Your Fiction

Painside - Built Your Fiction

Brasilianske Painside har faktisk allerede haft deres debut på metalscenen med deres første album ”Dark World Burden” fra 2010. Men nu udsender de en lille EP med 3 numre for at markere en ny begyndelse for bandet; nyt line-up, nyt logo, nyt syn på sig selv og hvad bandets budskaber skal være. Deres tidligere udgivelse var, ifølge det pressemateriale jeg har modtaget, meget præget af et sort syn på verden og bandet ønsker nu at genfinde sig selv i et mere positivt lys.

Nuvel, det er da sikkert også udmærket. Det lyder i hvertfald godt. Jeg er ikke i forvejen bekendt med Painside og har derfor ikke nogen konkret ide om, hvor dyster deres fortid har lydt. Men der er ingen tvivl om at denne EP ikke oser af sortsind, død og ødelæggelse. Painside spiller melodisk metal med oldschool vibes, især forsanger Guilherme Sevens’ vokal og klang minder mig om Bruce Dickinson eller Ronni James Dio, når han synger rent. Især på nummeret ”A Caustic Romance”, der emmer af sing-a-long potentiale og giver mig lyst til at rocke med. ”Break The Hive” har bandets brud med fortiden som hovedtema og det har mindst ligeså stort hitpotentiale som ”A Caustic Romance.” Det er utrolig velspillet, og en lækker guitarsolo gør det bestemt ikke dårligere. ”Reject The Silence” er også et rigtig fint nummer. Igen er der utroligt godt styr på det musikalske, der er ikke en finger at sætte på det. Det hele spiller, og jeg får så meget lyst til at se de her drenge live, når jeg hører deres musik! For jeg tror, at det gør sig virkelig godt på scenen. Det eneste minus ved denne lille EP er, at numrene er bygget lidt for meget op efter samme opskrift, og derfor måske ikke viser 100% hvem det nye Painside er, eller hvad de som band kan nu kontra tidligere. Et enkelt nummer eller to mere havde været fedt, så havde der været lidt mere at bygge mine ord på og mulighed for at vise lidt større variation.

Men hvis lyden på denne EP er den lyd, man kan forvente af en kommende Painside skive, så kunne jeg meget vel blive nødt til at anskaffe mig den. For jeg kan rigtig godt lide deres lyd. Et perfekt møde mellem en moderne og en mere klassisk heavy lyd, komplet med sing-a-long venlige omkvæd tilsat growl og hvinende guitarsoloer. Så brug 10 minutter af dit liv på denne lille EP, mens vi venter på et helt album. Det er bestemt dét værd.

Tracklist:

1. Break The Hive
2. Reject The Silence
3. A Caustic Romance

Samlet spilletid: 10:00

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.