fbpx

Mod Fiction - Hoax

Mod Fiction - Hoax

Amerikanske Mod Fiction spiller vanvittigt cool og overbevisende rock ’n’ roll på deres helt egen måde. Med forbilleder som Nirvana, Neil Young og The Beatles mixer det unge band det bedste fra flere verdener for at opnå deres meget anderledes og – efter min mening – vildt fede lyd! Bandets tre medlemmer mødte hinanden i Albany, New York, i 2011 og har tidligere udgivet en enkelt EP før denne.

Og jeg kan sige med det samme, at hvis man som jeg elsker oldschool rock ’n’ roll, så er ”Hoax” en EP man ikke må snyde sig selv for! Allerede fra første skæring er jeg fuldstændig overbevist om, at det de her drenge kan, det er helt utrolig fedt! Der er noget ”back to basics” over musikken, der i høj grad er en musikalsk legeplads for guitarer. Attituden i numrene virker enormt underspillet og i første omgang forventer jeg mig ikke meget efter at have set de lidt sære sort/hvide promobilleder, der også følger med udgivelsen. Men jeg har sjældent oplevet så meget coolness på så kort tid, da jeg sætter ”Hoax” på. 19 minutter er alt hvad vi får, hvoraf sidste skæring ”Is This Morning?” faktisk blot er spoken word og gamle lydklip ovenpå noget klavermusik. Til gengæld sparker de tre reelle numre så meget rockstar-mås, at jeg slet ikke kan få armene ned! På ”Quit Stalling” skinner grunge inspirationen virkelig igennem, og det hele har en rå, upoleret lyd, der er ufatteligt charmerende. Og jeg kan endda høre lidt Kurt Cobain i forsanger Kevin Gadani’s stemme. ”Losing Interest” har en anderledes, 90’er agtig lyd over sig. Med sin kække up-tempo lyd emmer den af sol, sommer og kolde dåseøl, og skiller sig rigtig fint ud fra EP’ens andre numre, men man er stadig ikke i tvivl om at det her er et Mod Fiction nummer. ”Silence In Stereo” får mig igen til at tænke på Nirvana med sine skæve rytmer og lettere monotome vokal, og det er mit absolutte favoritnummer på ”Hoax”. De tre gutter der udgør Mod Fiction gør det virkelig godt! Musikken er egentlig ganske simpel, der er ikke så meget pis, det er bare rock ’n’ roll. Men de spiller utrolig overbevisende på deres lettere laid back facon og har desuden masser af attitude.      

”Hoax” er en fabelagtig lille EP, og den efterlader mig med følelsen af, at ville have meget mere af Mod Fiction! Og jeg håber virkelig ikke jeg skal vente alt for længe, på at der kommer et fuldlængde udspil fra de her drenge. For der kan ikke herske tvivl om, at rockscenen og alle os der elsker rock har brug for Mod Fiction. Fordi der i den grad mangler rockbands der er så cool og spiller så fedt, som de gør!  

Track list:
1. Quit Stalling
2. Losing Interest
3. Silence In Stereo
4. Is This Morning?

Samlet spilletid: 19:00

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.