fbpx

Kill For Eden - Living On Mars

Kill For Eden - Living On Mars

Tidligere i år udgav den engelske hardrock kvintet Kill For Eden deres første fuldlængde album, som undertegnede anmeldte til over middel, og det er stadig et af de rock albums jeg har hørt mest i år. Nu følger de den op med en lille EP med tre nye numre og den var jeg nærmest selvskrevet til at give et lyt og et par ord med på vejen. Og heldigvis blev jeg ikke skuffet!

Bandet har stadig den skønne Lyla D'Souza som forsangerinde og et af de kritikpunkter jeg havde sidst, var at hendes vokal ikke altid virkede så stærk. Men jeg skal love for at hun brænder igennem denne gang! Om det er den ekstra erfaring, der gør det, ved jeg ikke, men under alle omstændigheder synger hun mere overbevisende end nogensinde. Hun minder mig om Brody Dalle og Courtney Love i deres bedste dage, hun har en fantastisk lækker sprødhed i sin stemme. Også de tre sange på EP’en er utrolig velskrevne rocknumre. Titelnummeret ”Living On Mars” er uden tvivl det bedste, og meget i tråd med hvor vi slap bandet efter debutalbummet; det er et fedt, lidt slow-tempo nummer, båret af en simpel men enormt effektfuld basgang og et catchy omkvæd. ”The Dome” bygger langsomt op, en anelse dystert, og eksploderer i et hårdt, nærmest punket omkvæd og går over i et fantastisk b-stykke, hvor D’Souza’s hæse røst giver mig kuldegysninger. Sidste nummer ”Shoot Me” er igen – rent tempomæssigt – en mere stille sag, hvor versene er barberet ned til at være domineret af vokalen til det hele når klimaks, i omkvædet hvor den får fuld skrue. Bandet spiller rigtig fint. Der er masser af lækre guitarriffs og jeg elsker at bassen får lov at slå sig løs og tydeligt kan høres rigtig mange steder. Jeg synes også at de tre numre, bandet vælger at have med på denne EP, rigtig fint viser hvem de er; det er tre fint varierede numre som viser dem både fra deres mere punkede side, og samtidig kan man høre deres kærlighed til oldschool rock ’n’ roll.   

Kill For Eden havde allerede fat i rigtig mange gode ting på deres debutalbum og det lyder, som om de virkelig har arbejdet med deres lyd siden da, for det her lyder ikke som noget andet end Kill For Eden. Der er intet her der er pænt eller poleret, det er hardrock, det er oprør og tunge riffs. Det er Kill For Eden! Og jeg kan simpelthen ikke vente på at der kommer mere fra deres hånd, for jeg er om noget mere fan end nogensinde! De her briter, de bliver store!

Tracklist:

1. Living On Mars
2. The Dome
3. Shoot Me

Samlet spilletid: 12:00

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.