fbpx

Keema - Rise Up

Keema - Rise Up

Da Keema blev startet i 2009 var det målet at skabe melodiøs Rock, og efterhånden som bandet er vokset fra et enmandsprojekt til en fasttømret kvartet, er målet fastholdt og omsat til musik, der veksler mellem Hardrock og Melodisk Metal. Bandet omtaler selv stilen som Heavy Pop, og hvordan dét lyder, kan man høre på ”Rise Up”.

Der lægges ud med titelnummeret, som har fint med både punch og melodi; nummeret er flot melodisk Metal og markerer udspillets hårdhedsmæssige højdepunkt. Herfra går det nemlig ned ad med denne del af musikken, og via større andele af Hardrock og kraftig satsning på flotte vokaler skifter musikken retning: Musikken bliver mere og mere radiovenlig, og ret hurtigt står det klart, hvorfor Keema blander ordet Pop ind i beskrivelsen af deres genre.

Stilmæssigt er det helt i orden at skrue ned for de hårde elementer, hvis man så skruer tilsvarende op for det melodiske.  Når man ser på udførelsen, lykkes det rigtig godt; både de flerstemmige vokaler og produktionen er super. Til gengæld mangler melodierne det sidste hak for virkelig at fænge mig; de er ikke helt overbevisende. Det gør især den sidste halvdel af skiven til en temmelig ensidig affære, hvor kun ”Fighting Everything” har pondus.  Keema får dog mulighed for at rette op på situationen, for bandet har allerede planlagt udgivelser for 2014 og 2015 – så vil jeg håbe, at de forbedrer materialet på den ene eller anden måde.

Tracklist:

01: Rise Up

02: Something  About You

03: Embrace

04: Hate

05: Bliss

06: God’s Malady

07: The Burden

08: Goodbye

09: Here We Stand

10: Fighting Everything

Samlet spilletid: 38:52

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Keema
  • Demo titel: Rise Up
  • Karakter: Karakter: 2.5
  • Genre: Hard Rock, Metal, Pop

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.