fbpx

Drowned Session - Horses

Drowned Session - Horses

Sidste år gav Drowned Session mærkbar lyd fra sig med den spændende, om end korte 2-sanges-EP ”Conversation with Cora”. EP’en viste klart et band der måske ikke helt havde fundet deres faste ståsted, men i hvert fald ikke havde problemer med at udforske grænselandet for, hvad de kunne tillade sig. Den tendens fører Drowned Session videre på ”Horses”, og jeg ser faktisk EP’en som en rigtig god dessert; der er lidt sødt (det første nummer, der trods titlen alligevel har lidt lys for enden af tunnelen), lidt surt (den rørende ”Stalingrad”, som i øvrigt har en rigtig fin musikvideo på nettet), lidt bittert (den lettere støjende ”The Goddess”, der i al sin glans fungerer perfekt som lukkenummer) og til sidst den gode stærke varme kop kaffe: det bedste nummer på EP’en ”Horses, Despair”, som binder det hele perfekt sammen med sit lette trommespil og den underspillede guitar, der ætser sig igennem æteren.

Stilen er stadig umiskendelig folk rock med klare americana-inspirationer. Atli Brix lyder stadig som en mellemting mellem Tom Waits og Nick Cave, og Drowned Session formår stadig at lave noget dragende musik, der på en gang er dystert og dunkelt, men samtidig virker let til bens, grundet den dejlige banjo, der bærer numrene frem. Numrene er forholdsvist simpelt instrumenterede, men dybden der opnås er sjældent set lignende. Kort sagt, så males der altså med den helt brede pensel.

EP’en er blevet til på en efterskole, så vidt jeg har læst mig til, og den er indspillet på en dejlig måde, hvor man kan høre musikerne kommentere på sangene, imellem numrene. Det er langt fra stramt indspillet – der er noget tempo som cykler lidt op og ned, og nogle gange fornemmer man lidt småfejl. Men alt dette gør absolut intet, for sangene kan bære det. 

Det er overhovedet ikke fejlfrit, men hold da op, hvor er det velskrevet – jeg håber snart, at nogle bookere og pladeselskaber kan bringe Drowned Session ud til den brede befolkning – det fortjener de!!

Tracklist:
01: Everything Slowly Disappears
02: Stalingrad
03: Horses, Despair
04: Evening Waltz
05: The Goddess

Samlet spilletid: 17:25 

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Drowned Session
  • Demo titel: Horses
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Genre: Folk Metal, Rock, Afdæmpet

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.