fbpx

Born Of The Jackal - Selftitled

Born Of The Jackal - Selftitled

Jeg får tilsendt denne EP direkte fra Born Of The Jackal selv, efter at en veninde præsenterer mig for dem. Og efter at have lyttet til den mere end et par gange, må jeg sige at de er blevet mig et virkelig rart bekendtskab. For det her er en af de bedste EP’er jeg har hørt meget, meget længe! Den indeholder fire numre, varer under et kvarter og jeg sidder bare tilbage og vil have mere!

Det Britiske metalband har kun eksisteret et års tid, men har allerede spillet en del koncerten rundt omkring i hjemlandet og i USA. Født fra kærligheden til den rå og ægte metal musik, kommer Born Of the Jackal nu med det første lille udspil fra deres side. Og det er både meget ægte og meget råt, det man bliver præsenteret for her. Første nummer ”Bleed The Demon” åbner denne lille perle af en EP, lige på og hårdt. Nummeret starter med en sprød guitarintro og fortsætter i 3 minutter, hvor forsanger Paul Gibbs – også kaldet Gibzzy - allerede her viser sit store talent som vokalist. Han kan både synge og growle, og begge dele gør han rigtig godt. Jeg er i hvertfald vild med hans vokal! Sang nummer to ”Cult Of Anubis” er lidt i samme stil som første nummer, det ligger sig måske lige en tand for tæt op af det, synes jeg. Men igen, et rigtig lækkert nummer, lidt mere slow tempomæssigt men med mindst ligeså god energi. ”Know Your Place” afløser skæring nummer to og her er der virkelig smæk på. Det er hårdt, det er hurtigt, det er pissegodt skruet sammen. Det er nogle seriøse stykker med trommesolo, der bliver leveret på det her nummer. Dette og så skæring nummer fire ”Hellbent On Revenge” er helt klart mine favoritnumre på EP'en. På dem begge er Gibzzy så grusom at høre på – på den absolut fede måde! Trommerne lever på de her numre, de får lov at fylde og det lyder fænomenalt. Et par fede guitarsoloer er også lige med til at give de to numre noget ekstra.

Stilmæssigt minder Born Of the Jackal om bands som Devildriver, Lamb Of God og danske Mnemic. Det er eksplosiv, lækker metal og meget velskrevet, ved det at der rent faktisk er nogle rigtig gode melodier at finde i deres materiale. Jeg kan godt lide metal, og jeg kan godt lide hård metal, men jeg kan samtidig godt lide når bands viser lidt talent for sangskrivning og melodier, og ikke bare er hårde for at være det. Og det er Born Of the Jackal bestemt ikke. Som nævnt tidligere synes jeg måske nogle af numrene minder lidt meget om hinanden i deres opbygning. Men jeg synes virkelig det her er en kanon lækker EP fra et så ungt band! Og jeg kan kun sige, at jeg glæder mig helt sindsygt til der kommer et album i fuld længde fra de her drenge, for de har virkelig fat i den lange ende med det de har gang i her. Brug 14 minutter af dit liv på at lytte til de her fyre – det vil du ikke fortryde!

Track list:

$11.       Bleed The Demon

$12.       Cult Of Anubis

$13.       Know Your Place

$14.       Hellbent On Revenge

Samlet spilletid: 13:00

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Born Of The Jackal
  • Demo titel: Born Of The Jackal
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Genre: Heavy Metal, Metal, Progressive

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.