fbpx

Beneath the Silence - Meant for the Clouds Fremhævet

Beneath the Silence - Meant for the Clouds

Med omtrent 3 år på bagen må Beneath the Silence fra Aarhus regnes for et nyt navn, hvilket undskylder undertegnedes manglende forhåndskendskab til bandet. De er nu klar med EP’en "Meant for the Clouds”, der så vidt jeg har kunnet opsnuse er deres første.

I front står sangerinden Mette Hessellund, som leverer en udmærket ren og kraftfuld vokal; den er ikke epokegørende, men udtryksfuld nok til at fastholde lytterens fokus. Og så passer den fint til bandets melodiske Metal, som netop kræver en modvægt til de tunge guitarer. Disse leveres, som resten af instrumenteringen, med sikker hånd, ligesom jeg ikke har noget at udsætte på samspillet.

Det har jeg til gengæld på materialet, for selv om der er fin tyngde i musikken, kniber det med at fange mig. Der er en del knuder på guitarmelodierne, som gør numrene mindre tilgængelige og samtidig mindre interessante. Her pynter det, at der veksles mellem helt stille og mere skarpe passager i ”Out Of The Grave” – det samme gør det let opskruede tempo i titelnummeret, men det løser ikke problemet helt.

Hvis man vil fastholde de lidt knudrede strukturer, er det bydende nødvendigt med et modspil fra den melodiske side; her er vokalen ikke nok i sig selv. Der skal være noget mere til, for at skabe den fornødne spænding, så melodierne og især omkvædene skal være mere markante.

Når det er sagt, så har Beneath the Silence noget godt at bygge på; hvis de får flettet mere kvalitet ind i sangskrivningen, kan bandet blive rigtig interessant at følge.

Tracklist:
1. Find Your Way
2. Voice Of The Broken
3. By Any Standard
4. Out Of The Grave
5. Lies
6. Meant for the Clouds
Samlet spilletid: 27:44

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.