fbpx

Ford T - '04 Rocks

Ford T - '04 Rocks

Så er den her endelig: Den længe ventede opfølger til ”Renegade Rock”. Og hvilken opfølger! Skiven rummer blot fire numre, men det er fire sprængfarlige tracks, der alle emmer af energi! Allerede fra pladens første nummer, ”Gypsy Caress”, som starter med et glædesudbrud, afløst af en aggressiv guitar, bliver man hevet ind i det rock 'n roll-univers der kendetegnede Ford T på deres første plade: Stilen er (gudskelov) den samme, med fede guitarriffs, blærede soloer, melodiøse double-lead stykker, vilde trommer og pumpende basgange! Dog er Kasper Vesterås vokal blevet mindre hæs, end på den første plade. I hvert fald er det kun periodisk – og det gør så absolut ingenting. Tværtimod fungerer det meget bedre at der er stykker med ren sang, der afløses af den hæse rockstemme, frem for konstant ren sang. Ikke fordi der kun var hæs vokal på den foregående plade, men Kaspers stemme er blevet bedre siden den sidste plade! På den her plade beviser Kasper Vesterå, ligesom han har gjort live, at han sagtens kan synge med en ren vokal – han formår oven i købet at gøre det rigtig godt!

Som sagt er åbningsnummeret, ”Gypsy Caress”, et nummer, der er værd at fremhæve: Guitaren har en kanon lyd. En lyd der på nogle måder kan lede tankerne hen på den lyd D.A.D. havde i 1991 på albummet ”Riskin' It All”. Melodien på ”Gypsy Caress” fænger øjeblikkeligt og i omkvædet stemmer resten af Forden i med kor. Og det lyder fedt! Et andet musikalsk højdepunkt er helt klart det sidste nummer ”Dare Me”, der starter med et leadriff der igen bliver afløst af en fængende vokal. En fed detalje i denne sang der i soloen, der er bygget over introriffet; der bliver lige ramt nogle overtoner – og det lyder fantastisk godt! Men med blot fire numre er det svært at fremhæve nogle, frem for andre: Både ”Wild One” og ”Hot Love” fortjener en hædrende omtale!

Også på lydsiden er der sket forbedringer. Mixningen er varetaget af ingen ringere end Erik Olsen. Et navn som nogen muligvis vil genkende fra tidligere nævnte D.A.D. Og han har præsteret at gøre lydbilledet endnu mere professionelt end på forgængeren.

Generelt er ”'04 ROCKS” en plade, kendetegnet af en høj grad af professionalitet. Og jeg vil helt klart anbefale elskere af rigtig rock 'n roll at investere i denne plade.

Så den får intet mindre en 5½ ”Fuck Pops”. Den sidste halve kommer, når jeg sidder med et fuldlængde album, udgivet af et pladeselskab, mellem hænderne.

- Og den tid kommer …


Revolution Music vil gerne takke Ford T for tilsending af denne demo.

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Ford T
  • Demo titel: '04 Rocks
  • Karakter: Karakter: 5.5
  • Genre: Rock

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.