fbpx

Redaktionens Top 10 - 2013 Fremhævet

Redaktionens Top 10 - 2013

Endnu et år er gået og tusindvis af nye udgivelser er at finde hos din pladepusher.

Revolution Music består af en redaktion med vidt forskellige baggrunde og meget bred musik smag, hvilket er soleklart nå du nedenfor går igennem redaktionsmedlemmernes mange lister.

Men der er dog en række genganger og derfor må vi også konkludere at udgivelser som Artillery’s ”Legions”, Black Sabbath’s ”13”, Death Angel’s ”The Dream Calls For Blood”, Orchid’s ”The Mouths Of Madness” og Helhorse’s ”Oh Death” er blandt årets absolut bedste, og årets absolutte sværvægter må være, Satyricon’s selvbetitlede album.

 


SEBASTIAN

Endnu et år er gået på hæld og det kræver naturligvis en knivskarp udvælgelse af de albums, der for undertegnede har rykket mest i 2013. Blandt mange mulige, er massen kogt ned til det sublime.


Top 10

10. The Dillinger Escape Plan – One Of Us Is The Killer
Generelt er det svært at komme uden om the Dillinger Escape Plans insisterende vanvidstråd. One Of Us Is The Killer er i min optik ikke det bedste The Dillinger Escape Plan album, men det rangere ganske pænt med en helvedes masse gode skæringer. Der er tendens til at man bliver lidt træt i hovedet når man lytter albummet igennem (og til TDEP i særdeleshed) men det er på den fede måde. Ude af mange gode numre, har jeg personligt fået en forkærlighed for ”When I Lost My Bet”.

9. Northlane – Singularity
Den djentede sound lever stadig og det i bedste velgående. 2013 bød ligeledes på et hav af uinteressante udgivelser med den velkendte lyd. Enkelte formåede at stikke ud og fange, hvoraf nogle stykker også har fundet vej til denne liste. Northlanes andet albumt, Singularity, er en af disse. Udviklingen i kompositionerne fra debuten er markant og herved har Northlane også skabt et album der i højere grad taler ti lytteren. Tungt men stadig melodiøst. Der er flere gode numre på, personligt har jeg det rigtig godt med ”Quantum Flux”.

8. Norma Jean – Wrongdoers
Uden tvivl et fantastisk album. Intensivt og pisse ondt. Det hele er bare Norma Jean at it’s best. Jeg er ikke i tvivl om at dette album vil være at finde på mange årslister og det er velfortjent. Det amerikanske bands 6. udgivelse er noget af en tung og veldrejet satan. De gode kompositioner står nærmest i kø. ”If You Give Me Five, You Got IT At Fifty” er et fantastisk galt nummer.

7. Steven Wilson – The Raven That Refused To Sing (And Other Stories)
Wilson er lidt af en mastermind inden for hans fag. En lille englænder med en stor lyd. Hans prog rock univers er i en liga for sig selv. Velkomponerede og utroligt smukke melodier. Nuvel Wilson selv har muligvis ikke verdens bedste vokal, men ellers er det svært at sætte en finger på englænderens evner. 2013 udgivelsen, The Raven That Refused To Sing (And Other Stories) er en 6 numre lang masterpiece der varmt kan anbefales. Herfra bliver det til titel nummeret som ikke bare er et fantastisk nummer, der er også kommet en flot video til.

6. The Ocean – Pelagial
Nu er vi efterhånden nået dertil hvor det er umådeligt svært at rangere. Det tyske post-metal/progressive metal band The Ocean er tilbage i meget overbevisende stil. I 2010 udgav bandet de to plader Heliocentric, Anthropocentric. Udgivelser der hver især havde gode elementer, men nok havde tjent bedst ved at være slået sammen. Nu er tyskerne tilbage, tre år efter, med en fantastisk udgivelse. Pelagial indeholder alt der er at ønske af post-metal og moderne progressive metal elementer. Komplekse og flotte kompositioner, der giver lytteren masser af variation og lækker sound. Albummet fungere utroligt godt som helhed, så hvorfor vælge noget specifikt ud. Giv hele pladen et lyt!

5. Erra – Augment
Endnu mere progressivt skal der til. Det engelske progressive metalcore band Erra, har eksisteret siden 2009, men jeg må indrømme, at det først er i år jeg har fået øjnene op for dem. Augment er bandets anden udgivelse, hvor første, Impulse, udkom i 2011. Augment er en utrolig stærk plade i kategorien. Fed ren vokal kombineret med stærk rå brøl og naturligvis nogle gode kombinationer. Hertil har bandet lige det der ekstra touch af uventede finurligheder, der styrker lytteoplevelsen. Om det så er en skæv basgang, et klaverstykke eller en vedvarende elektronisk puls – det fungere. Ud af flere god er valget faldet på åbningsnummeret ”Alpha Seed”.

4. The Safety Fire - Mouth Of Swords
The Safety Fire udgav deres debut, Grind The Ocean, tilbage i 2012. En debut der havde gode takter, men ikke ligefrem væltede lytteren bag over. Det gør Mouth Of Swords til gengæld. Endnu et progressivt metal album på listen og en hardcore sværvægter. Et hav af lækre riffs pryder denne plade og det i flot kombination med smuk vokalsymfoni. Mouth Of Swords er en stærk fremgang fra bandet af lutter overskæg. Favoritten for undertegnede er ”Beware Of The Leopard (Jagwar)”, hvor bandet får en hjælpende hånd fra Tommy Giles Rogers (Between The Buried And Me), men nu er det muligt at streame hele albummet, så hvorfor ikke?

3. Heart Of A Coward – Severance
Første band i top 3 er Heart Of A Coward. Med Severance bragede bandet ind fra højre med udgivelse i november. Efter debuten Hope And Hindrance (2012), havde jeg ikke forventninger der nærmede sig hvad bandet leverer på deres andet album. Ikke at debuten ikke var god, den var bare ikke gennemført og manglede rød tråd. Det har Secerance til gengæld. Brutal metalcore med klassiske hardcore djent træk sammensat og eksekveret til topkarakter. Her er rigelig til nakken, mens der stadig er fokus på den gode melodi. Dette er absolut et must listen to, hvis man er til den genre. Albummet er flydt med lækre tracks, så det er bare at lytte løs. I anledning har jeg valgt førstsinglen ”Deadweight”. Tung, ond og pisse fed.

2. Protest The Hero – Volition
Anden pladsen på min liste kunne ligeså vel være gået til nummer 1. Protest The Heros Volition er den ”heldige” vinder og det primært fordi jeg i lang tid har haft et lille crush på bandet, der løber med første pladsen. Volition er ikke bare en af de stærkeste udgivelser i år, det er også en af de stærkeste, hvis ikke den stærkeste, selvudgivne plade. Betalt via crowdfunding har Protest The Hero om noget givet deres fans kvalitet for pengene. Stærkt progressive metal med et utal af fantastisk riffsektioner og velkomponerede numre. Lyt til hele Volition her:

1. TesseracT - Altered State Tesseract
Øverst, foran et meget stærkt felt, ligger det engelske progressive metal band TesseracT. Debuten, One, landede tilbage i 2011, på en anden plads på det års top 10. Kun overgået af Machine Heads Unto The Locust. Daniel Tompkins har forladt bandet og overladt vokalen til Ashe O’Hara, hvilket har betydet, at skriget er forsvundet på bekostning af skønsang. Det, i kombination med at bandets lyd er blevet mere specifk, har givet Altered State en unik sound og ikke mindst stemning. Albummet er flot skrevet og med utallige flotte pro metal kompositioner. Der er ingen tvivl om, at TesseracT med det her album, har markeret sig som en af morgendagens mastodonter inden for prog metal. Som sideinfo, nominere TesseracT samtidig sig selv som kandidat til pris for årets kedeligste video. ”Nocturne” er et fantastisk nummer, mens videoen er stort set det modsatte.

 

Top 5 danske rock/metal udgivelser

Der har også været gang i den på den danske scene. Med mange interessante udgivelser fra såvel nye som gamle navne, har det været et travlt år. Jeg har specielt set mig glad for følgende 5 skiver. Lad os for sjov starte med nr. 5.

5. Boil - aXiom
En kort afskedssang til bandet der udgav en flot udgivelse og kort efter trak stikket. aXiom er et gennemarbejdet album med en hel del gode numre. Det lykkedes efter nogle forsøg for Boil, at fjerne sig fra den Tool’ske lyd, der ellers havde præget bandet. Med to nye medlemmer i bandet, var det også tydligt, at der var kommet ny inspiration. Til trods for at bandet ikke længere eksistere er aXiom stadig et album der ligger på min afspilningsliste.

4. Lis er stille – Flight Of Belljár
Nuvel det er ikke ligefrem et album. Men jeg har haft stor fornøjelse ud af Lis Er Stilles nye minialbum, Flight Of Beljár. Ca. 22 minutters opfindsom, snørklet og lækker rocksound. Bandet har været i vælten i et stykke tid efterhånden, siden 2004, og har flere udgivelser bag sig. Det er bare ikke rigtig lykkedes mig at komme tæt på bandet før i år. Det kan der være flere årsager til, men størst er nok, at bandets musik ikke umiddelbart er super nemt at komme ind på livet af. Kompositionerne er komplekse og varierede, men på Flight OF Belljár lykkedes det. Især på grund af nummeret Lyncher’s Aim.

3. Helhorse – Oh Death
Reelt mener jeg ikke, at det er nødvendigt at skrive så meget om den her udgivelse. Oh Death er et must listen to for 2013. Tungt, groovie og beskidt sludged metal som Helhorse nu er kendetegnet. Der bliver arbejde godt videre fra 2010 debuten, For Wolves And Vultures, og for undertegnede er Oh Death det stærkeste Helhorse indtil nu har leveret. Hvis du ikke allerede har skamlyttet til ”Death Comes To The Sleeping”.

2. Redwood Hill – Descender
Descender er absolut en af de danske albums jer har hørt mest i løbet af 2013. Der kan ubestrideligt sættes lighedstegn mellem Redwood Hill og post. Om det så er post metal, post hardcore eller post black metal. Kombinationen fungerer fantastisk godt. Tilføj hertil en intensitet, og en række velskrevne kompositioner og du har et album der kan spilles igen og igen.

1. Essence - Last Night Of Solace
Det er muligvis ikke så overraskende. Jeg har virkelig haft stor fornøjelse ud af dette album. Tight as hell og pisse fed tråd. Dansk Thrash metal at it’s best. Essence følger stærkt op på 2010 debuten og fremviser et band der står endnu stærkere end tidligere. Skarpe kompositioner, tordenende lækre riffs og et tempo, der ville give en hver dopet cykelrytter baghjul. Det holder hele vejen og Last Night Of Solace er et album alle danskere burde taget et lyt til. 

 

Top 10 koncertoplevelser

2013 har ikke overraskende budt på en masse fede koncerter. En god del overraskelser og også en god del der slet ikke overrasker. Her er de 10 koncerter jeg fandt mere end bare fornøjelige i 2013 – denne gang er rækken ikke prioriteret men tilfældig.

Steven Wilson
Igen i år besøgte Wilson Danmark, denne gang Vega til en siddende koncert. Mere end to timer var prog rock prinsen på scenen og leverede en helt fantastisk visuel som musisk koncert. At man skulle side ned til koncerten var ikke rigtig noget der påvirkede, men gav et større fokus på den samlede oplevelse.

Orange Goblin
Orange Goblin gæstede Beta i forbindelse med deres Dirty Days of Summer og spillede en sveddryppende lækker koncert. Ben Ward var en kæmpe i front der styrede hans sludg skib sikkert i havn. En bragende succes.

Karnivool
En mandag aften hvor København var fuld af muligheder for en god koncert (Avenged Sevenfold & Parkway Drive) gæstede det engelske progressive metal band Karnivool Pumpehust. Til trods for en lidt sløv start spillede bandet sig langt ind i mit hjerte og sandsynligvis også hos det resterende gæster. Bandet spillede en indlevende og flot teknisk gennemført koncert.

Corrections House
Den her koncert var nok den mest alternative koncert jeg var til i 2013. Jeg havde på forhånd ikke de store forventninger, men gik fra Loppen blæst væk af tunge elektroniske beats og en helt igennem fantastisk sax. Det stjernespækkede band (EyeHateGod, Neurosis, Minsk, Yakuza) spillede så intenst og godt, at det halve var nok. Kombineret med atmosfæren på Loppen, var det en bragende god oplevelse.

Graveyard
Det svenske band ramte Danmark to gange i 2013. Den ene i forbindelse med opvarmning til koncerten med Soundgarden og anden på deres egen tour. Deres egen tour ledet i marts bandet forbi Amagerbio, hvor de leverede en af de absolutte koncerthøjdepunkter i år – for undertegnede. I det udsolgte venue, både spillede og lød svenskeren ikke bare godt, men fantastiske.

Cancer Bats
Copenhell skal lige med på listen, og det bliver uden tvivl Cancer Bats der hiver undertegnedes stemme for bedste koncertoplevelse. Naturligvis ud af mange gode. Sat til at spille på den lille scene, spillede bandet en, som altid, energisk koncert der væltede publikum upside down. Det var koncerten der startede mit Copenhell.

Alice In Chains
Lad os blive ved Copenhell. De gamle helte fra Alice In Chains spillede en fantastisk tung og vellykket koncert. Trods strømsvigte, var det sammen med Cancer Bats et af mine absolutte højdepunkter på Copenhell – og præcist hvad jeg manglede efter at In Flames havde failet på voldsom vis.

Ed Kowalczyk
Den tidligere Live forsanger på akustisk tour og til og med til en siddende koncert i Vega. Det lyder ikke som et hit – men det var det. Det akustiske fungerede rigtig godt for såvel Kowalczyks solo materiale som det ældre Live materiale. En hitparade af gode numre, hvor kun enkelte manglede. Det var skønt at opleve den tidligere frontmand live, især fordi han under hele koncerten virkede inderligt glad for at være til stede.

Metallica
Hvis vi bliver ved festivalerne, er det på sin plads at nævne Roskilde. Dette år var der rig mulighed for at høre noget spade. Måske er det et lidt billigt kort, men Metallica spillede, som altid, en feeeeee koncert på Roskilde. Masser af ild, masser af gode numre og ikke mindst masser af godt selskab. Metallica har altid haft en høj stjerne hos undertegnede og koncerten på Roskilde i år, var ikke en der gjorde den stjerne mindre.

The Devin Townsend Project
Nu vi er ved Roskilde Festival, kan vi ligeså godt vende The Devin Townsend Project med det samme. Devin himself er simpelthen genial. Hertil er han en større entertainer på scenen, end smørtenorere som Robbie Williams. Hvis Cancer Bats startede mit Copenhell, startede Towsend og hans project drenge mit Roskilde. Endnu en god oplevelse med Ziltoid!

 


TOM

2013 har været en rigtig god årgang på Metal fronten, og jeg har måttet sortere en del for at kunne finde de 10 albums til min liste. Især i toppen var valget meget svært, og de 3 øverste indtog på skift førstepladsen – derfor skal den indbyrdes placering ikke tages for firkantet, rækkefølgen kan nemt skifte igen.


Top 10

10. Black Sabbath – 13
Ud fra indholdet alene måske ikke en naturlig kandidat til listen, men ”13” viser Black Sabbath i uventet stærk form, og det er en placering værd! Jeg håber på mere nyt fra veteranerne!

9. Neal Morse - LIVE Momentum
Neal Morse giver sine numre et ekstra spark og får en ny dimension på sin musik – ekstra albuerum giver numrene mere power – fedt!

8. Iced Earth - Live In Ancient Kourion
Overraskende stærkt Power album, hvor Iced Earth giver numrene en tand ekstra.

7. Rotting Christ - Kata Ton Daimona Eaytoy
De græske Black-veteraner blander lys og mørke til en overraskende stærk cocktail. Ikke kun noget for Black-fanatikere!

6. Witherscape - The Inheritance
Dan Swanö har for en stund forladt mikserpulten for at spille en superfed blanding af Death- og traditionel Heavy Metal sammen med Ragnar Widerberg. Det burde de gøre noget oftere, for resultatet er WOW!

5. The Ocean – Pelagial
Efter et par lidt mindre sikre udgivelser viser The Ocean igen tidligere tiders styrke med denne tur ned i verdenshavets dybder. Fantastiske stemninger.

4. Artillery – Legions
Thrash-kongerne giver deres traditionelle stil en ekstra overbygning af melodi, og det giver en virkelig fed blanding – en af deres bedste skiver til dato!

3. Satyricon – Satyricon
En pause efter The Age of Nero har gjort Satyricon godt – allerede ved første gennemlytning havde jeg et ”Fuck, det her er fedt” på lystavlen – og det er blevet hængende

2. Control Human Delete - The Prime MoverThe Monolith Deathcult
Jeg har ventet i flere år på nyt fra hollænderne, og de skuffer ikke! Denne gang mere Industrial end Black, men stadig uhyre spændende og personligt.

1. The Monolith Deathcult – Tetragrammaton
En helt uventet cocktail af Death Metal tilsat alle mulige ingredienser – på én gang virkelig spændende og benhårdt.

 

Top 3 koncertoplevelser

Jeg har ikke været så flittig på koncertfronten i år, men nogle store oplevelser er det da blevet til:

3. Vader – Royal Metal Fest
De polske veteraner headlinede fredagen i Aarhus, men deres performance var festivalens bedste og nok til en tredjeplads på min årsliste – gennemført kvalitet!

2. Belphegor - Aalborg Metal Festival
At male sig i ansigtet og kun tale rallende til publikum er på papiret en latterlig aktivitet for voksne mænd, men når det sker så gennemført som Belphegor gør det, og når det ledsages af årets mest brutale Metal-angreb på mine sanser, så rykker det latterlige op og bliver en super oplevelse! Gott ist tot!!

1. Textures - Aalborg Metal Festival
Hollændernes optræden på året AMF var den bedste koncert jeg har oplevet i mange år; ikke kun på grund af det energiske sceneshow og den pletfri gengivelse af numrene, men fordi energien fra scenen på næsten magisk vis fængede salen til en meget sjælden cocktail. Det hele gik op i en højere enhed, og aldrig er 3 kvarter gået hurtigere. En helt fantastisk oplevelse!!!

 


SARAH

2013 var om noget et virkelig godt år for både metal og rockmusikken. Både når vi snakker udgivelser og live oplevelser. Mit første år som anmelder har også budt mig utrolig mange forskellige musikalske oplevelser og der har været ualmindelig mange gode skiver at vælge imellem. Det har været svært at vælge de bedste ud, men min top 10 over årets albums ser således ud.


Top 10

10. Kill For Eden - Kill For Eden
Et charmerende Britisk hardrock band jeg faldt for med det samme var Kill For Eden. Deres energiske lyd kombineret med en forsangerinde med en fantastisk hæs røst, gav deres selvbetitlede debutalbum masser af attitude og de vandt mit rock 'n roll hjerte 100%. Ef at albummets allerbedste skæringer var "Beige" og singleforløberen "Kerosene", der både osede af rock og hitpotentiale.

9. Placebo – Loud Like Love
Den engelske rockscene bød på nyt fra Brian Molko & co. Og selvom albummet fik blandet modtagelse hos anmelderne, så synes jeg at det er en ganske fortræffelig Placebo udgivelse. Lige dele melodi og melankoli, blandet med Molko’s sædvanlige skæve univers gjorde dette til en fin lille perle.

8. Inner Shrine - Pulsar
2013 bød på op til flere konceptalbums og jordens undergang. Men det eneste der virkelig smagte af død og ødelæggelse og melankoli, i en smuk og grotesk blanding var "Pulsar" fra veteranerne Inner Shrine. Med tekster på latin og en produktion der lød rusten på den helt fede måde, begik Italienerne en af årets bedste skiver og helt sikkert en af deres karrieres bedste.

7. Satyricon – Satyricon
Året bød også på nyt fra de legendariske nordmænd og det gik ikke stille af sig. Satyr og Frost leverede et helstøbt, ondt og melodisk album, samt en fremragende koncert i Amager Bio i november og beviste endnu engang, at de er blandt eliten indenfor norsk black metal Et af mine favoritnumre fra albummet var ”Walker Upon The Wind.”

6. Thränenkind – The Elk
Tyske Tränenkind debuterede med konceptalbummet ”The Elk”, der handler om to søskendes rejse hjem til en begravelse. En rejse gennem minder og følelser, der blev fortalt så intenst og overbevisende i lyrik og musik, at man som lytter blev taget med til melankoliens sorte land på allerfineste, dystre vis. Et af de smukkeste numre fra pladen er klart ”This Story Of Permanence.”

5. Abnormal Thought Patterns – Manipulation Under Anesthesia
Et andet band der debuterede I året der er gået var californiske Abnormal Thought Patterns, der spillede instrumental metal, med så megen overbevisning og så megen musikalsk snilde og dygtighed, at jeg var ved at falde bagover af andægtighed ved gennemlytningen af det her album. Find nummeret ”Velocity And Acceleration Movement 7” her:

4. A Pale Horse Named Death – Lay My Soul To Waste
Manden bag hedengangne Type O Negative, Sal Abruscato, er i front for A Pale Horse Named Death, der udgav deres andet album i maj 2013. Og hvilket album! Med deres – vil nogen mene - perverse lyriske univers og dystre melodiske toner, lander APHND som nummer 4 på min liste med ”Lay My Soul To Waste.”

3. Nine Inch Nails – Hesitation Marks
Det har aldrig været til at vide, hvor man havde Trent Reznor. Og bedst som man troede det var slut med Nine Inch Nails, kom der både nyt album og turneplaner. Som gammel NIN fan var mine forventninger enorme men den ukronede konge af industrial, begik et fremragende album med ”Hesitation Marks.” NIN anno 2013 var både tilsat gamle velkendte stemninger og et friskt pust, at en kunstner i konstant udvikling. Reznor kan stadig og ”I Would For You” er en af albummets perler:

2. Empyrios – Zion
”Zion” var et af de allerførste albums jeg anmeldte i år og det var et af de første albums, jeg vidste jeg ikke ville kunne lægge fra mig i lang tid. Empyrios’ både velproducerede og yderst velspillede numre, havde en stemning og en power så hårdtslående, at det kombineret med forsanger Silvio Mancini’s fantastiske vokal, kunne vælte stærke mænd omkuld. Og så ramte kombinationen af det tunge og det melodiske fuldstændig plet og gav Empyrios andenpladsen på min liste.

1. Haken – The MountainHaken
Prisen som det absolut bedste album i 2013 går til Hakens ”The Mountain.” Det var mit første møde med englændernes skæve musikalske univers og jeg faldt for det med det samme! Hvorfor? Det er simpelt; fordi der var ingen over, ingen ved siden af, ingen så finurlige, ingen så musikalske, ingen så fabelagtigt ualmindelige i 2013 som Haken. ”The Mountain” er en af de mest uhøjtidelige dog mest helstøbte og skæve musikalske rejser jeg nogensinde har lyttet til. Nummeret ”Cockroach King” blev hurtigt en favorit hos mig og videoen til den kan umuligt være andet, end en af bedste længe.

 


  ALLAN

Som forholdsvis ny skribent er det lidt svært at tænke hele året tilbage så det er med en lidt hurtig brainstorm følgende titler bliver nævnt, og skal derfor tages med et gran salt. Rækkefølgen kan sandsynligvis også skifte men 1. pladsen kan der ikke rykkes ved.


Top 10

1. Death Angel - The Dream Calls for Blood Death Angel
Bay Area thrasherne er tilbage med deres måske bedste album nogensinde...

2. Fates Warning - Darkness In A Different Light
Prog. guderne laver deres bedste siden Parallels

3. Onslaught - VI
De engelske thrash veteraner overgår dem selv og laver en plade der sparker røv på alle leder og kanter!

4. Pestilence - Obsideo
Mameli og co. er tilbage efter den skuffende Doctrine med et tæskefedt album.

5. Carcass - Surgical Steel
Grind-rødderne fra england er tilbage - ikke helt på højde med f.eks Heartwork med stadig med klasse.

6. Avatarium - Avatarium
Riff meistro Leif Edling med et nyt projekt som vi kender ham bedst, hvor jeg var alt for nærig i min anmeldelse...minimum 5 stjerner burde den have haft.

7. Hell - Curse And Chapter
Årets overraskelse for mit vedkommende - fedt og fængende heavy metal af bedste skuffe - et band vi kommer til at høre meget mere til.

8. Stratovarius - Nemesis
Fedt album fra de gæve finnere som viser at de er tilbage for alvor.
 
9. Artillery - Legions
Det mest melodiske udspil fra de gamle drenge hvor de stadig viser at de har klassen. Dog mangler der lidt på soli siden fra brødrene - det er hørt bedre.

10. Alice in Chains - The Devil Put Dinosaurs Here
Endnu engang viser de at de sagtens kan undvære Layne Staley, dog ikke helt på højde med Black Gives Way To Blue men forbandet tæt på.

 

Boblere

Black Sabbath - 13
Fedt album men mangler stadig at give mig gåsehud.

Annihilator - Feast
Deres bedste længe men holder ikke helt på den lange bane.

Dream Theater - Dream Theater
Musikalsk fænomenalt som altid men intet overraskende eller imponerende ved den.

Epysode - Fantasmagoria
Kunne som sagtens være i top 10 men man skal jo tage et valg.

Rhapsody of Fire - Dark Wings of Steel
Udmærket album men de kan sagtens gøre det  bedre, men måske Luca turilli's afgang alligevel har haft for stor betydning.

 


 KEV

Som altid er der et hav af albums jeg ikke nåede at checke ordentligt ud. Listen tæller blandt andre: Carcass, Black Sabbath, Hail of Bullets, Artillery, Alice in Chains, Helhorse, Essence, The Ocean, Gorguts og Hatesphere.


Top 10

10: Svart Crown - Profane
Jeg havde i mit stille sind forestillet mig, at Svart Crown ville være black metal. Jeg blev dog slemt/positivt overrasket, da franskmændene spiller en svedig omgang death metal med et iskoldt tilsnit. Fedt album, der ikke bør forbigås, hvis man er til death metal med et new school-feel.

09: Primitive Man - Scorn
Der gik vist noget galt med anmeldelserne, da Primitive Man fik MetalMorfars ord med på vejen i stedet for mine. Nuvel, så var Primitive Man et meget brutalt og dystert bekendtskab. Men mørket var dejligt, og det bliver spændende at høre, om de kan følge op på debuten, der bestemt lover godt for fremtiden. Sort og misantropisk tråd, der bestemt ikke er for alle.

08: DGM - Momentum
I den helt anden ende af metalspektret finder vi DGM. Italiensk power/prog. metal. Men hold da op en sans for hits de gæve italienere besidder. Der er nærmest kun hits på den plade. Fortjent 8. plads til dem, og vistnok det første powerband jeg nogensinde har inkluderet på min årsliste?

07: Rings of Saturn - Dingir
Bandet som mange af mine venner elsker at hade. De spiller teknisk og overlegent, men får i min ører de fedeste ud af det. Klinisk produceret og klinisk udført.

06: New Keepers of the Water Towers - Cosmic Child
Svenske New Keepers of the Water Towers tog virkeligt røven på mig. Deres album "Cosmic Child" er en sanseberusende rejse i et lydlandskab der byder på både hårde, men også bløde forhindringer. Smukt!

05: Hell's Domain - Hell's Domain
Dansk thrash leveret af garvede kræfter fra den danske metalhistorie, kan simpelthen ikke udelades fra min liste. Albummet har taget en imponerende slutspurt her til sidst på året, for da den udkom stod den ikke umiddelbart til en plads på listen. Det blev der dog lavet om på, især på grund af et par rigtig stærke numre og en solid overall sangskrivning.

04: Ulcerate - Vermis
Ulcerate delte vandene. Enten knuselsker man dem, eller også hader man dem. Jeg lærte at elske dem via denne skive, som imponerede fra første fløjt. Fed skive med mange lag, der virkelig kræver fordybelse og tålmodighed.

03: Nails - Abandon All Life
Når Nails spiller op til dans, går det hedt for sig!
Albummet har spilletid som en mellemlang EP, men det er dog stadig et album. Og hvilket et! Hvor meget aggression der kan proppes ind på små tyve minutter viser Nails til perfektion på dette album, der længe fungerede som ventil, når løbeturen skulle overstås.

02: Corpus Mortale - Fleshcraft
Dette album har været længere undervejs end de fleste. Albummet udkom i starten af januar, 2013, og har derfor været det mest langtidsholdbare, af dem der er på min liste. Corpus Mortale har med "Fleshcraft" lavet noget af det bedste danske death metal i årevis. Albummet markerer sig ved, at sangene er individuelt meget stærke. De holder vand hver for sig, men sammen er de VIRKELIGT stærke. På "Fleshcraft" er der således ikke eet eneste dårligt nummer, og det skal belønnes med en flot 2. plads.

01: The Psyke Project - GuillotineThe Psyke Project
Da jeg de første to gange lyttede til albummet, var jeg egentlig ikke synderligt overbevist om dets kvaliteter. Det gik dog hurtigt over, og med tiden er "Guillotine" blevet et af de fedeste albums jeg nogensinde har købt. Det ligger snildt i min helt egen personlige top ti over skiver nogensinde, og derfor er det nok den mest sikre nummer et, jeg nogensinde har fundet, så længe jeg har lavet årslister. Hands down. Alle burde eje en kopi af dette album, som kort sagt er et mesterværk!

 

Honorable Mentions

The Dillinger Escape Plan - One of Us is the Killer
Pearl Jam - Lightning Bolt
Spids Nøgenhat - Kommer med Fred
Rising - Abominor
Revocation - Revocation
Call of the Void - Call of the Void
Sulphur Aeon - Swallowed by the Oceans Tide
The Old Wind - Feast on Your Gone
Deicide - In the Minds of Evil
Weekend Nachos - Still
High on Fire - Spitting Fire Live Vol. 1 & 2
Hateform - Sanctuary in Abyss
Ferocity - The Sovereign
Devourment - Conceived in Sewage
Defeated Sanity - Passages into Deformity
Blockheads - The World is Dead

 

Top 3 koncertoplevelser

Jeg så en del koncerter i det forgangne år, og har valgt ikke at rate dem. Blot nævne dem:

Textures - Ålborg Metal Festival (Skulle der være en vinder, så.....)
Cattle Decapitation - Metal Royale Festival
Death to All - Voxhall, Århus
Hell's Domain - Metal Royale Festival
Hatesphere - Ålborg Metal Festival

 

Øv-listen

At Rising gik i stykker....

 


 CARSTEN

Det har været et forrygende år, med masser af spændende udgivelser indenfor hele genre registeret, og da jeg bevæger mig i både indenfor ordinær metal genre, samt rock og hardcore har der været mange lækkerier at vælge imellem da årets top 10 udgivelser skulle findes. Og så selvfølgelig en helt masse der kom tæt på, så som: Mercenary, Ferocity, Billy Boy In Poison, Amon Amarth, Evergreen Terrace, The Dillinger Escape Plan og Norma Jean. For ikke at glemme nogle af de titler man endnu ikke har hørt nok. Og der er da også igen i år, en del udgivelser som jeg endnu ikke har fået hørt nok til at kunne få dem med i mine overvejelser, så som Satyricon, Förtress, Hell's Domain, Crocell, Deicide, Tesseract, Protest The Hero, Helhorse, The Ocean, Northlane og Alter Bridge. Nedenfor kommer min personlige favoritter i kategorierne; top 10 udenlandske udgivelser, top 5 danske udgivelser og top 3 demo/ep udgivelser. Jeg har, som man kan se, kun skrevet et par korte beskrivelser/mine tanker til de 3 vigtigste udenlandske udgivelser, eller top 3 om man vil.


Top 10

1. Terror - Live By The Code Terror
Jeg fucking elsker Terror!! Endnu engang har de leveret et pragt eksemplar af voldfed hardcore. De lever gang på gang og har ikke skuffet endnu! Dette album har roteret på anlægget siden januar! Og det holder endnu, det er netop også derfor albummet ender på en første plads.

2. The Black Dahlia Murder - Everblack
Åhh så kom endelig med efterfølgeren til mesterværket "Ritual", den har jeg ventet længe på (det følelse i hvert fald længe!) - "Everblack" nå ikke helt samme højder som den førnævnte fra 2011, men det er tæt på. De er og bliver sq et af mine absolut favorit bands. Og derfor fortjener dette album at være i min top 3.

3. Black Sabbath - 13
Sidste album på min top 3, er Black Sabbath’s comeback album. "13" er alt hvad man kan ønske sig fra Black Sabbath - helt gennemført fedt metal album. De gamle rødder kan endnu og jeg håber da også vi ser mere til dem og forhåbentligt kan forsætte med at spytte kvalitets udgivelser ud.

4. Orchid - The Mouths Of Madness
5. Revocation - Revocation
6. Pearl Jam - Lightning Bolt
7. Death Angel - The Dream Calls For Blood
8. Alice In Chains - The Devil Put Dinosaurs Here
9. Avenged Sevenfold - Hail To The King
10. Carcass - Surgical Steel / Stray From The Path - Anonymous

 

Top 5 danske udgivelser

1. HateSphere - Murderlust
2. Impalers - Power Behind The Throne
3. Scarred By Beauty - Cape Zero
4. Essence - Last Night Of Solace
5. Artillery – Legions

 

Top 3 demo/ep udgivelser

1. Dirtwrench - Self-titled
2. By The Patient - Aftermath
3. Blood Eagle - Kill Your Tyrants

 


 JESPER

Musikåret 2013 er ved at være ovre, men hvilket år... nøøøj! Efter et mawert 1. halvår, eksploderede antallet af vanvittigt fede udgivelser i 2. halvår! Året har budt på nye udgivelser med bl.a. Alice In Chains, Avenged Sevenfold, Black Star Riders, Black Trip, Blood Eagle, Brutus, Burning Saviours, Burzum, Cult Of Luna, Darkthrone, Death Angel, Deicide, Dropkick Murphys, High On Fire, High Priest Of Saturn, Horisont, Jess And The Ancient Ones, Kadavar, Kylesa, Megadeth, Metallica, Nine Inch Nails, Philip H. Anselmo & The Illegals, Royal Thunder, Spiritual Beggars, Terex Titan, The Vein og Watain. De absolut bedste var dog de følgende udgivelser. Ladies and gentlemen, I give you... Top Of The Pops 2013...


Top 10

1. Satyricon - SatyriconSatyricon

2. Ghost - Infestissumam
3. Kvelertak - Meir
4. Beastmilk - Climax
5. Uncle Acid & The Deadbeats - Mind Control
6. In Solitude - Sister
7. Helhorse - Oh Death
8. The Devil's Blood - III: Tabula Rasa Or Death And The Seven Pillars
9. Rising - Abominor
10. Orchid - The Mouths Of Madness

 


 KRISTOFFER


Top 10

1. Satyricon - "Satyricon"Satyricon
2. Helhorse - "Oh Death"
3. Ghost - "Infestissumam"
4. Battlecross - "War Of Will"
5. Orchid - "The Mouths Of Madness"
6. Avenged Sevenfold - "Hail To The King"
7. Black Sabbath - "13"
8. Death Angel - "The Dream Calls For Blood"
9. Kylesa - "Ultraviolet"
10. Amorphis - "Circle"

 

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.