fbpx

Zoax - Is Everybody Listening? Fremhævet

Zoax - Is Everybody Listening?

London er hjemsted for Zoax, hvis 5 medlemmer fandt sammen i 2013. Sidste år var de så klar med den første udgivelse, EP’en ”XIII”; denne får nu følgeskab af en endnu en EP, denne gang med 6 numre.

Den korte intro, som blot har fået titlen ”?”, viser hovedelementerne i bandets musik: Der lægges ud med stille og tilbagelænet musik, som brat afbrydes af en vokal, der skriger spørgsmålet ” Is Everybody Listening?” for fuld hals – okay, så er alle vist vågne!

De efterfølgende numre følger mere eller mindre den samme opskrift, hvor musikkens rolige og meget afslappede stil breder sig ud som et blødt tæppe, der omslutter lytteren. Men inden det hele bliver for hyggeligt, vender den skrigende vokal tilbage sammen med voldsommere hug i instrumenterne. Det sker kun i korte sekvenser, men det er nok til at ryste begivenhederne og bringe lytteren tilbage til nu’et - Det har nogenlunde samme effekt som at kaste en sten ud i stillestående vand: På samme måde som bølgerne herfra dør ud, vender Zoax også tilbage til deres rolige udgangspunkt.

Vokalen nøjes ikke med at råbe og skrige, men synger også rent. Alligevel er det kontrasten mellem det stille og det støjende, der er det tiltrækkende ved denne EP. Effekten er mest markant hvor kontrasten mellem de to elementer er størst, hvilket får ”Right Words” og ”Innocent Eyes” til at stikke næsen frem foran de andre numre – men ikke meget, for niveauet på EP’en er mere end respektabelt.

Tracklist:
1. ?
2. Lonely Souls
3. Click
4. Zero Point Seven
5. Right Words
6. Innocent Eyes
Samlet spilletid: 20:24

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Zoax
  • Album titel: Is Everybody Listening?
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Pladeselskab: Century Media Records
  • Samarbejdspartner: Century Media Records
  • Genre: Hardcore, Post

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.