fbpx

Victims - The Horse And Sparrow Theory

Victims - The Horse And Sparrow Theory

”The Horse And Sparrow Theory” er det syvende studiealbum fra Victims, og det udsendes omtrent tyve år efter, at det svenske band udsendte sit første materiale. Trods et par udskiftninger hen ad vejen, har bandet fastholdt sin position som et af de mest markante Crust bands fra hinsidan.

Således også på det nye album, hvor musikken genretypisk er voldsom, hurtig og grumset – der bliver virkelig givet gas på de 8 numre. Det er mindre vigtigt, for teksternes budskab er langt vigtigere: Her tager Victims fat på den vestlige verdens ustoppelige udnyttelse af verdens ressourcer med forurening, økonomisk og politisk ulighed til følge; en grådighed som vi erkender, men ikke gør tilstrækkeligt ved.

Desværre skal man koncentrere sig for at få alle nuancer og budskaber med, for Johan Erikssons halvt råbende, halvt brølende vokal er ikke specielt nem at forstå. Samtidig er de musikalske ideer hentet i den samme skuffe, så variationen er til at overse. Derfor er ”We Fail”, som er albummets eneste nummer uden gashåndtaget i bund, samtidig dets stærkeste track. Nummeret indeholder en lang passage fra et foredrag om krig og migration som følge af vandmangel, som den amerikanske brigadegeneral Stephen Cheney holdt i det svenske Udenrigspolitiske Institut. Her opremses forskellige scenarier for verdens udvikling, som alle er dystre og meget omfattende. Fordi hvert ord fremstår klokkeklart, går budskabet rent ind, og da den supplerende musik passer perfekt, ender nummeret som albummets absolutte højdepunkt.

Victims har rigtig meget på hjerte på ”The Horse And Sparrow Theory”, men desværre lykkes det ikke at formidle det hele – det er ærgerligt, når temaet er et af tidens allerhotteste emner.

Tracklist:
01: THE HORSE AND SPARROW THEORY
02: THE BIRTH OF TRAGEDY
03: THERE`S BLOOD ON THE STREETS
04: WE FAIL
05: FIRES BELOW
06: THE SEA AND POISON
07: HELL IS FULL OF GOOD INTENTIONS
08: REVENGE OF OUR FATHERS
Samlet spilletid: 28:15

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Victims
  • Album titel: The Horse And Sparrow Theory
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Pladeselskab: Relapse Records
  • Samarbejdspartner: Petting Zoo Propaganda
  • Genre: Crust Punk

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.