fbpx

Triptykon – Melana Chasmata Fremhævet

Triptykon – Melana Chasmata

Udgivelser fra Schweitz vækker normalt ikke den store opmærksomhed hos mig, men her er Triptykon en undtagelse; frontmanden Tom Gabriel Warriors fortid i Hellhammer og Celtic Frost har givet ham ikonstatus, og Triptykons succesfulde debut ”Eparistera Daimones” har ikke dæmpet forventningerne til bandets andet album.

Den første gennemlytning afslørede en speciel ting ved denne skive, nemlig stemningen; uanset hvilken retning musikken tager, er der en underliggende spænding i udtrykket. Det virker som de dybe toner, man hører i film, når der skal ske noget spændende, også selv om de ikke er til stede. Det er meget overbevisende og skyldes ikke mindst den knivskarpe produktion.

Men hvis man forventer en musikalsk tidsrejse tilbage til hr. Warriors tidligere bedrifter, bliver man skuffet; her er vi milevidt fra datidens upolerede musik. I 2014 er det en meget bredere fortolkning af Metal, han står for; musikken kan skiftevis betegnes som Death, Groove eller traditionel Heavy Metal, men bliver ikke hængende i det samme længe nok til, at en enkelt genre er dækkende for helheden. Det giver en meget varieret fremtoning, som også afspejles i vokalerne; her støtter både guitaristen V. Santura og bassisten Vanja Slajh Warriors egen stemme.

Det skal ikke opfattes som mangel på tyngde eller kant, for begge dele er så rigeligt til stede; de bliver bare ikke spillet med fuld styrke hele tiden. Derfor er ”Melana Chasmata” ikke et album som rykker vildt fra A til Z, men i stedet imponerer med overlegen styrke, der sikrer lang holdbarhed. Musikken alene kan ikke helt trække 5 stjerner, men når stemning og produktion drages med ind i regnestykket, kan mindre ikke gøre det.

Tracklist:
1. Tree Of Suffocating Souls
2. Boleskine House
3. Altar Of Deceit
4. Breathing
5. Aurorae
6. Demon Pact
7. In The Sleep Of Death
8. Black Snow
9. Waiting
Samlet spilletid: 67:25

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.