fbpx

The Vein - Scouring The Wreckage Of Time

The Vein - Scouring The Wreckage Of Time

2013 er reelt ovre, men hvis der er et dansk band, som fortjener at få nogle lidt sene, men ikke desto mindre positive kommentarer med ud af året der gik, er det danske The Vein.

The Vein er i grove træk Altar Of Oblivion blot med en anden tilgang til og hensigt med den langsomme, stemningsfulde og tunge afart af heavy metal. Hvor Altar Of Oblivion gør sig mest i doom metal med hørbare heavy metal-inspiration, gør The Vein sig mere i death metal med hørbare doom metal- og heavy metal-inspiration.

"Scouring The Wreckage Of Time" er som sådan ikke et debutalbum. Skiven består af bandets to EP'er, "The Poisoned Chalice" og "Born Into Grey Domains", hvoraf sidstnævnte daterer sig helt tilbage til 2011. Således udgør skivens første fire numre "The Poisoned Chalice" og de sidste to "Born Into Grey Domains", som Deadbangers udgav på kassettebånd i 150 eksemplarer i sin tid.

Det er nu ikke fordi der er så vanvittigt hørbar en forskel på de nye og de gamle numre. De to udgivelser fungerer ganske godt i forlængelse af hinanden på samme skive, og synes man godt om death metal med substans og tyngde, som den lød før det musikalske blev ekstremt for ekstremitetens skyld, så er "Scouring The Wreckage Of Time" bestemt et lyt eller flere værd. Det går dog sjældent så vanvittigt stærkt!

De seks numre The Vein har samlet på denne udgivelse er dog, som sagt, ikke blot death metal. De lugter af og lyder langt væk som old school death metal, men bag det kulsorte og tykke stemningsfulde lag, er musikbilledet lidt mere nuanceret end som så.

For fans af den mindre stenede, men mere massive doom metal, er der også noget at komme efter på "Scouring The Wreckage Of Time". Ja, måske endda mere!?!? Nuvel, numrene er ikke så vanvittigt godt produceret. De er hæderligt produceret, men det lyder ikke som om, de kommer helt til deres kraft på skive. Ikke desto mindre, så er resultatet fandens tungt, grusomt og blasfemisk! Det benknusende og slæbende nummer "The Poisoned Chalice" er i særdeleshed en fornøjelse at lytte til.

Kort og godt, så er "Scouring The Wreckage Of Time" et frisk pust af råddenskab og grusomheder hen over en dansk heavy metal-scene, der i en årrække har lydt overvejende syntetisk, men heldigvis er ved at vise andre tendenser!

Tracklist:

1. Pale Dawn Rising
2. Seeds Of Blasphemy
3. Acedia
4. The Poisoned Chalice
5. The Great Deception
6. Carving A Labyrinth Of Despair

Samlet spilletid: 45:10

Yderligere information

  • Band/Kunstner: The Vein
  • Album titel: Scouring The Wreckage Of Time
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Pladeselskab: Shadow Kingdom Records
  • Samarbejdspartner: ClawHammer PR
  • Genre: Death Metal, Doom Metal, Heavy Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.