fbpx

The Mute Gods - Do Nothing Till You Hear From Me

The Mute Gods - Do Nothing Till You Hear From Me

Ideen til The Mute Gods opstod hos Nick Beggs som en kanal for den musik han skrev, mens han turnerede med Steven Wilson. De to andre medlemmer Roger King og Marco Minnemann har spillet med navne som Steve Hackett og Joe Satriani, hvilket borger for deres kvaliteter.

Deres nye fælles projekt har til formål at skabe musik for folk der tænker over tingene, og som tema herfor har Beggs taget fat i diskussionen om, hvor meget vi kan stole på de informationer, vi modtager fra politikere og multinationale firmaer – ambitiøst og alvorligt, må jeg sige.

Den musikalske side af sagen er holdt på et meget nedtonet, tilbagelænet og nærmest hyggeligt niveau – der er en pæn og ikke-aggressiv lyd på alt fra keyboards til guitarer; selv stortrommeanslag er dæmpet til et absolut minimum. Samtidig udfolder numrene sig stille og roligt; her er ingen pludselige udbrud, ingen overraskelser, ingen stress. Hertil passer de polerede flerstemmige vokalarrangementer fint ind.

Til gengæld passer denne indpakning SLET ikke til den temamæssige alvor. Og melodierne er slet ikke stærke nok til, at de brænder sig fast – i stedet er der nærmere tale om Pop, som lynhurtigt er glemt. ”Strange relationship” er bare kedeligt, og selv i ”Your Dark Ideas”, som kunne have været skarpt, vinder det hyggelige.

”Do Nothing Till You Hear From Me” er derfor udmærket som baggrundsstøj, men det holder ikke til at blive gennemlyttet kritisk. Der er en grund til at Beggs og Co. normalt optræder bag hovednavnet, og at dømme efter albummet her er det der, de hører hjemme.

Tracklist:
1. do nothing till you hear from me
2. praying to a mute god
3. nightschool for idiots
4. feed the troll
5. your dark ideas
6. last man on earth (bonus track)
7. in the crosshairs
8. strange relationship
9. swimming horses
10. mavro capelo (bonus track)
11. father daughter
Samlet spilletid: 59:49

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.