fbpx

Splendidula - Somnus

Splendidula - Somnus

Splendidula blev dannet i 2008 i byen Genk i Belgien, og har udsendt albums i hhv. 2013 og 2018. Undervejs er der blevet skiftet så meget ud i besætningen, at guitaristen David Vandegoor er det eneste originale medlem tilbage. Men nu ser lineuppet ud til at være stabilt, og man udgiver album nummer 3, ”Somnus”.
Her fastholder belgierne deres blanding af Sludge- og Doom Metal, så udtrykket generelt befinder sig i den tunge ende af skalaen. Dermed har vi fat i en stil, hvor det ofte er en stor udfordring at variere sig, fordi der er et begrænset råderum at operere i. Splendidulas primære våben til at undgå at falde i dén fælde hedder Kristien Cools, og står for den vokale front. Hun synger rent og klart med en tone, som både har udtryk og autoritet. Hendes indsats forstærkes af, at hun har usædvanligt godt materiale af arbejde med, for det er sjældent, at genren byder på så fine melodier, som det sker her.
Det skaber en flot kontrast, ikke blot til guitaristen Pieter Houbens rå brøl og growl, men også til musikkens tyngde. Allerede her placerer Splendidula sig over gennemsnittet, men bandet smider lige en trumf på falderebet. Den kommer i form af en overbevisende måde at variere udtrykket, så numrene opnår en vis dynamik trods genrens begrænsede udtryksform. Og når man lægger alle disse ting sammen, får man en virkelig spændende udgave af Doom. På den baggrund er det meget passende, at ordet Splendid indgår i bandets navn.

Tracklist:
1. Somnia
2. Void
3. Incubus
4. Oculus
5. Drocht
6. When God Comes Down
Samlet spilletid: 43:01

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.