fbpx

Speak Low If You Speak Love - Everything But What You Need

Speak Low If You Speak Love - Everything But What You Need

Bag det lange navn Speak Low If You Speak Love gemmer der sig kun en enkelt ung musiker. Hans navn er Ryan Scott Graham og trods sine kun 25 år, er amerikaneren ikke nogen nybegynder på den musikalske scene. Han slår nemlig også sine folder i pop-rock bandet State Champs, der udgav en EP sidste år som jeg selv anmeldte.

”Everything But What You Need” er ifølge pressematerialet lyrisk et glimrende eksempel på Grahams evne til at fortælle hverdagshistorier på en måde, så man kan genkende sig selv i det. Og jo, det kan han da, men jeg tror nu mest man kan genkende sig selv, hvis man er en amerikansk high school knægt med ondt i livet og forældre, der bare er irriterende. For der er noget lidt for naivt og blåøjet over udtrykket i sangene, synes jeg. Jovist, de er meget søde og jo, jeg kan da godt mindes de følelser Graham beskriver. Men umiddelbart føler jeg mig en lille smule for gammel til det her musik. Pladen åbner med en kort intro efterfulgt af nummeret ”Knots”, der egentlig nok er et af de numre på pladen, der har mest bid. ”A List Of Things” er rigtig fint og ”Ruined” har helt sikkert hitpotentiale. Og Graham gør sig i det hele taget godt, når han kommer lidt op i tempo, som på ”Guess And Check”. Det gør han dog sjældent, og der går ærlig talt lidt for meget pæn-akustisk-singer-songwriter i den, synes jeg. Numrene smelter sammen, og jeg kan ikke rigtig kende dem fra hinanden. Det er en anelse for tandløst og intetsigende, og når man har hørt de første 5-6 numre, er man egentlig ved at være lidt træt af det. Det er synd, for jeg tror vi har at gøre med en fyr, der har rigtig meget på hjerte. Og som for øvrigt besidder en ganske fin vokal, der gør sig rigtig godt til hans stil.

Der er ingen tvivl om, at Graham kan skrive sange og melodier. Det gør han egentlig meget godt, og der er klart en total og fuldstændig blottet ærlighed i hans musik, som jeg virkelig godt kan lide! Det er meget ægte og uden omsvøb, og det er en sjældenhed i musikken i dag. Hvis ikke det kørte helt så meget i samme rille hele tiden, så kunne jeg have sneget en stjerne mere ud af ærmet. Men for denne gang bliver det altså kun til 2.

Track list:
1. Art School
2. Knots
3. Eight Weeks
4. A List Of Things
5. Ruined
6. Locking Lips
7. Confusion
8. Guess And Check
9. Naive
10. Tiny Furnace
11. Adjacent
12. Not Enough To Say
13. Have My Head
14. The Time In Between
Samlet spilletid: 00:48

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.