fbpx

Soulfly - Savages Fremhævet

Soulfly - Savages

Max Cavalera har efterhånden været med i gamet i mange år. Dét i sig selv er en beundringsværdig bedrift, men ikke desto mindre en bedrift mange andre også har præsteret. Til gengæld er det ikke mange, der kan skrive intet mindre end 18 studiealbums plus det løse på knap 28 år på CV’et. Otte af disse albums er med bandet – eller projektet, om man vil – Soulfly, og det ottende i rækken bærer titlen ”Savages”.

Siden Soulfly albumdebuterede i 1998 har stilarten gradvist ændret sig fra den naturlige videreførelse af dén på Sepulturas ”Roots”-album fra 1996, til at være betydeligt mere riff-baseret, og ”Savages” er et overvejende tungt album, der grænser til at være et decideret moderne thrash metal-album. Bandets orientalske islæt er gradvist blevet gemt væk, og Cavaleras forkærlighed for tidlig crossover, hardcore, punk og thrash metal er på ”Savages” for alvor blevet hørbar og skubbet frem i lydbilledet.

”Savages” har visse ligheder med Cavalera Conspiracys to albums, ”Inflikted” fra 2008 og ”Blunt Force Trauma” fra 2011, men i modsætning til albummets titel, så overgår vildskaben i musikken ikke ditto på de to Cavalera Conspiracy-albums. ”Savages” rummer en beskeden portion benknusende og bidske riffs, men i al dets helhed mætter albummet ikke. Cavalera har aldrig været nogen stor komponist. Han har holdt sig til det simple, men – i mange tilfælde – også det effektfulde. ”Savages” er ikke et dårligt album, men det preller af på mig uden nogen mærkbar effekt.

Summa summarum, så har Cavalera nået et imponerende antal studiealbums mm., men med så mange udgivelser på så kort tid, så bliver nogle af dem nu altså en anelse for udvandede.

Tracklist:

1. Bloodshed
2. Cannibal Holocaust
3. Fallen
4. Ayatollah Of Rock N' Roll
5. Master Of Savagery
6. Spiral
7. This Is Violence
8. K. C. S.
9. El Comegente
10. Soulfliktion

Samlet spilletid: 58:16

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Soulfly
  • Album titel: Savages
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Pladeselskab: Nuclear Blast Records
  • Samarbejdspartner: Nuclear Blast Records / Sony Music
  • Genre: Hardcore, Thrash Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.