fbpx

Solbrud - Levende I Brønshøj Vandtårn

Solbrud - Levende I Brønshøj Vandtårn

Den 23. og 24. november 2019 gav Solbrud to koncerter i usædvanlige omgivelser; her var de vante rammer fra traditionelle spillesteder byttet ud med Brønshøj Vandtårn. Efter at være taget ud af drift i 1999, blev vandtårnet i 20 år senere omdannet til kulturhus, men fremstår stadig råt, bart og koldt – det lyder umiddelbart som meget passende for bandets Sorte Metal.
At rummet har en voldsom efterklangstid hører man på trommerne i åbningsnummeret ”Øde lagt”, men ellers påvirker det ikke koncerten. En anmeldelse af et livealbum er sjældent en bedømmelse af en kunstners musik som sådan, det er en bedømmelse af, hvordan kendt materiale tager sig ud, når det spilles live under de givne omstændigheder. Og i tilfældet ”Levende I Brønshøj Vandtårn” gør Solbrud og deres musik en rigtig god figur! Numrene byder på den kendte stil med en veritabel mur af guitarer, der massivt omslutter lytteren, mens Ole Luks stemme skærer sig igennem alt, den møder. Det er udfordrende, men de lange instrumentale passager skaber en fin balance i tingene.
At bandet også behersker mere melodiske elementer, viser de i ”Sjæleskrig”, som er det eneste nye nummer på albummet. Her bliver der plads til mere afdæmpede momenter, hvilket er med til at udbrede det musikalske udtryk. I det hele taget er setlisten smagfuldt sat sammen, så alle aspekter af bandets musik kommer frem. At lytte albummet igennem fra start til slut er en voldsom oplevelse, men hvis man er til Black Metal, er tiden givet godt ud!

Tracklist:
01-02 Ødelagt-Skygge
03 Menneske
04 Sortedøden
05 Klippemennesket
06 Bortgang
07 Sjæleskrig
08 Besat Af Mørke

Samlet spilletid: 69:28

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Solbrud
  • Album titel: Levende I Brønshøj Vandtårn
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Pladeselskab: Moondrop Records
  • Samarbejdspartner: Moondrop Records
  • Genre: Black Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.