fbpx

Solbrud - Solbrud

Kigger man – eller lytter man – godt og grundigt på/til, hvad den danske metalscene har at byde på, er der en lille chance for, at ens blik – eller ører – fanger noget andet og mere spændende end etablerede bands som HateSphere, Mercenary, Mnemic og Raunchy, samt et utal af bands, der lyder præcis som dem. Københavnske Solbrud hverken er – surprise (!) – eller lyder som nogen af de førnævnte. Næh, Solbrud er faktisk noget så sjældent (i Danmark), som et black metal-band... og endnu mere sjældent; et – for mig – interessant black metal-band.

Jeg er ikke umiddelbart fan af black metal som sådan, men genren har ageret afsæt for en håndfuld af de bands, jeg lytter meget til. Dét, der gør Solbrud interessante i mine ører, er bandets udgangspunkt i (især) ”Filosofem”-æra Burzum og den atmosfæriske og transcendentale stemning, som lige præcis dét album rummer.

Solbrud begår sig i ambient black metal, og de fire unge fyre forekommer mig ganske habile. De grænseoverskridende og progressive Ulver har begået sig i samme boldgade, og selvom Solbrud ikke just er i samme liga som dem – eller Burzum for den sags skyld – så virker de fire lange numre på denne selvtitlede udgivelse sgu!

De til genren hørende minimalistiske og monotone elementer komplementeres ganske godt med det grænseoverskridende og udforskende. Stemningen er vedvarende afdæmpet og lurende – for mangel på bedre ord – og intens og overrumplende på én og samme tid.

Roserne til trods, så ændrer ”Solbrud” dog ikke på det faktum, at black metal er en svær genre at fordøje. Det er ingen unik udgivelse, men ikke desto mindre, så er det en enestående og tiltrængt udgivelse i vores lille land, som jeg på det varmeste kan anbefale, hvis musik skal udforskes og sanser udfordres.

Tracklist:
1. Bortgang
2. Øde Lagt
3. Dødemandsbjerget
4. Skyggeriget

Samlet spilletid: 46:43


Yderligere information

  • Band/Kunstner: Solbrud
  • Album titel: Solbrud
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Pladeselskab: Euphonious Records
  • Samarbejdspartner: VME
  • Genre: Black Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.