fbpx

Slash - World on Fire

Slash - World on Fire

Jeg må indrømme, at selvom jeg prøver at tilgå alle nye plader med et åbent sind, havde jeg overordentligt svært ved ikke at være forudindtaget, da jeg skulle anmelde den nyeste plade med Slash. Da jeg så opdagede, at den skøre hattemager med slangekrøllerne gudhjælpemig havde smidt 17 (!!) numre på pladen, blev jeg ærligt talt lidt træt! Det have naturligvis været helt legitimt, hvis pladen havde budt på 17 rigtigt fede rocknumre. Det er bare ikke tilfældet.

Apocalyptic Love fra 2012 var muligvis helt hæderlig, men dette bud på et samarbejde med henholdsvis en kunstner fra et band, der en gang var stort, og en kunstner fra et band, der muligvis stadig har lidt potentiale, burde være blevet i øvelokalet – og Slash burde snart indse, at Guns N' Roses ikke eksisterer længere.

World on Fire er simpelthen næsten halvanden times tomgang og gentagelser, hvor klicheerne nærmest falder over hinanden. For bare at nævne nogle få rædderlige eksempler (jeg ser ingen grund til at nævne eksempler i alle 17 skæringer), starter ”Automatic Overdrive” (jøsses for en titel) egentlig meget stemningsfuldt med trommer og guitar, men så brydes det med et riff, som Slash tilsyneladende har tyvstjålet fra Judas Priest og det hele bliver egentlig lidt ligegyldigt. Næsten ligeså ligegyldigt og intetsigende som ”30 Years to Life”, hvor der vist ikke kan tvinges mere koklokke på – ja, det var endnu en fortærsket kliche - ligesom ”Beneath the Savage Sun”, hvor soloen mest af alt lyder som genbrug fra Appetite for Destruction. Som et sidste eksempel på alt det overflødige fyld, der er på denne her plade, kan man jo kaste et blik på ”Battleground”, hvor Myles Kennedy benytter sig af ”Suede-tricket”, hvor man bare synger ”la-la-la”, når man ikke kan finde på mere meningsfuldt at synge, men stadig skal have fyldt noget tid ud.

I mine ører er det det, der beskriver pladen bedst: meningsforladt fyld, der bare skal gøre det ud for en plade. Det kan selvfølgelig være glimrende med uprætentiøs, simpel og testosterondrevet rock'n'roll til masserne – det er jo, i bund og grund det, rockmusik går ud på. Men skal vi ikke lade dem der fra Australien tage sig af det – så kan Slash tænke på, at han for godt tyve år siden selv var et navn.

Trackliste:
1. World on Fire
2. Shadow Life
3. Automatic Overdrive
4. Wicked Stone
5. 30 Years to Life
6. Bent to Fly
7. Stone Blind
8. Too Far Gone
9. Beneath the Savage Sun
10. Withered Delilah
11. Battleground
12. Dirty Girl
13. Iris of the Storm
14. Avalon
15. The Dissident
16. Safari Inn
17. The Unholy

Samlet spilletid: 77:32

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Slash
  • Album titel: World on Fire
  • Karakter: Karakter: 1.0
  • Pladeselskab: Warner Music
  • Samarbejdspartner: Warner Music
  • Genre: Rock

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.