fbpx

Sahg - Memento Mori Fremhævet

Sahg - Memento Mori

Hvis du ikke kender norske Sahg, så er det på høje tid at stifte bekendtskab med dem, hvis du er til tung og dyster musik. De har spredt deres dystre budskaber siden 2004 og har netop sendt deres fjerde album på gaden. Og hvilket album.

Bandets seneste udspil hedder Memento Mori – et udtryk fra bl.a. billedkunsten, der egentlig bare betyder ”husk, du skal dø”, og blev i billedkunsten brugt i stilleben med opstillinger af symbolske genstande som kranier, timeglas m.m.
Således opløftet kan vi give os i kast med pladen, som starter med en stemningsskabende reverbguitar, der går over i et tungt og langsomt riff.

Det langsomme erstattes imidlertid af et noget heftigere riff på pladens anden skæring – og det er faktisk det, der gør Sahg gode; de forstår at udnytte og understrege den variation, de besidder. Eksempelvis fortsætter de gode takter på ”Take it to the Grave”, der trækker veksler på ”Set the Controls for the Heart of the Sun” med Pink Floyd.

Netop variationen er Sahgs store styrke – det bliver ikke kedeligt, og der er en konstant udvikling i deres numre. Det er lige det, jeg personligt efterlyser i meget af den musik, der ser dagens lys. At Sahg så har præsteret at lave noget af det tungeste, og alligevel mest lyttevenlige album, jeg længe har hørt, er intet mindre end imponerende. Memento Mori kommer til at stå som en milepæl i moderne progressiv- og stonermetal.

Trackliste:
1. Black Unicorn
2. Devil Speed
3. Take it to the Grave
4. Silence the Machines
5. Sanctimony
6. (Praise the) Electric Sun
7. Travelers of Space and Time
8. Blood of Oceans
Spilletid: 44:28

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Sahg
  • Album titel: Memento Mori
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Pladeselskab: Indie Recording
  • Samarbejdspartner: Indie Recording
  • Genre: Doom Metal, Progressive, Stoner

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.