fbpx

Red Fang - Only Ghosts

Red Fang - Only Ghosts

Portland-rødderne fra Red Fang er omsider tilbage med en opfølger til den middelmådige ”Whales & Leeches”, der bar meget præg af at forsøge at lyde som storebrødrene i Mastodon. De er efterhånden ved at have fundet deres egen lyd – og det er sådan set positivt. Men der er dog lidt malurt i bægeret.

”Only Ghosts” minder mig på mange måde om en indkøbstur til Otto Duborg – på godt og ondt. Turen starter godt ud, og forventningerne er høje, når bilen triller ud af indkørslen og Flies sætter i gang. Kort tid efter rammer vi motorvejen og allerede på tilkørslen stiger forventningerne sammen med hastigheden – og det passer meget godt til den grungede Cut it Short.

Men så begynder turen at blive lidt triviel – der sker ikke det helt vilde, før vi når syd for Aarhus: Morgentrafikken er aftaget, men der er kødannelser en lang række lastbiler. Men det passer meget godt til den tungt vuggende The Smell of the Sound.

Hurtigt passerer vi dog de mange lastbiler, og overhaler i den forbindelse en ældre Ford Escort, der vækker mindelser om fordums tider – lidt ligesom The Deep, som egentlig minder om, hvordan Red Fang lød i starten.

Men som med de fleste bilture sydover, begynder man at kede sig lidt omkring Kolding – E45 er ikke just det mest afvekslende – og det kan faktisk også være svært at skelne numrene på ”Only Ghosts” fra hinanden; der er mange introer, der minder utroligt meget om hinanden.

Nå, men Padborg kan skimtes og Otto Duborg er lige om hjørnet, og ligesom titelnummeret er det lidt en skuffelse. Man havde en forestilling om en masse forskellige øl af god kvalitet, men ender med tre rammer af den samme – dog med en høj alkoholprocent, men ikke videre inspirerende i det lange løb.

Så er det godt, turen hjemover kan gøres lidt sjovere med rigeligt proviant – ligesom pladen faktisk slutter helt hæderligt med I am a Ghost.

Om jeg så slet ikke vil køre til grænsen mere? Jo, det vil jeg såmænd nok – og jeg vil såmænd også nok høre ”Only Ghosts” igen – om et stykke tid. For selvom der er flere interessante passager, er der for lidt variation, og de rammer helt ved siden af ved at vægte den rå råbevokal højere en den rene (ahem!) vokal – melodierne kan ganske enkelt ikke klare det. Men stor ros til Red Fang for at forsøge at træde ud af Mastodons skygge … der er noget der tyder på, den næste tur til grænsen kommer til at gå lidt lettere.

Trackliste:
1. Flies
2. Cut it short
3. Flames
4. No air
5. Shadows
6. Not for you
7. The smell of the sound
8. The Deep
9. I am a Ghost
10. Living in Lye
Spilletid: 41:17

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Red Fang
  • Album titel: Only Ghosts
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Pladeselskab: Relapse Records
  • Samarbejdspartner: Petting Zoo Pr
  • Genre: Rock, Sludge Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.