fbpx

Polar - Nova

Polar - Nova

Man må sige, at folkene hos Arising Empire tror på deres musikere; pressematerialet inledes med konstateringen ”The future belongs to Polar. You’re either in or you’re out.” Selv om jeg ikke kendte noget til Polar på forhånd, vakte det alligevel min nysgerrighed, og jeg måtte undersøge om der var noget om snakken for bandet fra London.

Efter en kort og dyster keyboardintro brager bandet igennem med Metal, der er kendetegnet ved tunge og lidt skæve rytmer, skarpe guitarriffs og keyboards. Oveni ligger en vokal, som er aggressivt råbende, men alt andet end varieret. Den får hjælp i omkvædene af flerstemmige kor, som er flot fremført. Det hele har fint med energi og vekslende rytmer, men vokalen bliver hurtigt enerverende med sin monotone facon. Og selvom korene er flotte, er de helt ens i alle numre, både i opbygning og rent lydmæssigt. Derfor er det sigende, at det helt stille ”Sonder” er blandt de absolut bedste numre, ikke mindst fordi det er så anderledes end resten.

Blandingen af den aggressivt råbende, men monotone vokal og de nydelige kor er som sådan en fin kombination, men det ender alligevel mellem to stole; musikken er ikke helt hård nok til at rykke for alvor – men heller ikke helt melodisk nok til rigtigt at score point. Samlet set varierer Polar deres udtryk for lidt til at kunne markere sig – jeg håber de ryster posen til næste gang, for i den foreliggende udgave tilhører fremtiden bestemt ikke Polar – jeg er i hvert fald mere out end in.

Tracklist:
1. Mære
2. Devil
3. Cradle
4. Drive
5. Adore
6. Sonder
7. Amber
9. Prey
10. Dusk
11. Midnight
12. Brother
Samlet spilletid: 38:00

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.