fbpx

Planethard - Now

Planethard - Now

Italienske Planethard er nok et forholdsvis – hvis ikke fuldstændig – ukendt navn for de fleste her i lille Danmark. Ikke desto mindre har de faktisk spillet sammen i 10 år og delt scene med flere store bands på en lang række festivaler samt været support act for blandt andre Europe og Backyard Babies. Hvad der startede som et Bon Jovi og Guns ’N’ Roses coverband, blev således til et ganske kendt navn på den europæiske hardrock scene.

Alligevel er dette mit første møde med Planethard. Bandet har et par albums i bagagen, men ”Now” markerer en ny tid for bandet, efter Davide Merletto blev deres nye vokalist. Og ham kan jeg godt forstå de er glad for, for han har en aldeles fremragende rockvokal at byde ind med. Der er ikke så meget at sige om bandets lyd. Det er god tung hardrock uden de store alternative musikalske indspark, men det fungerer udmærket og det er ganske velkomponeret og velspillet. Der er god energi i langt de fleste af numrene på skiven og generelt er ”Now” en fin demonstration udi genren. Åbningsnummeret ”Play Harder” sparker det hele i gang med rigtig god energi og overbevisende musikalitet. Jeg kan som sagt rigtig godt lide Merlettos vokal, han har en rigtig god klang og en smule overdrive på stemmen, hvilket klæder denne type musik virkelig godt. Resten af bandet spiller også godt, især guitaristen Marco D'Andrea har nogle rigtig fede guitarsoli igennem hele pladen og udmærker sig især på numre som ”The One”, ”Underworld” og den tunge ”15’ Of Fame”. Sidstnævnte er i det hele taget et af albummets bedste. Også et nummer som ”Inglorious Time” skiller sig rigtig fint ud og viser, at de her drenge helt sikkert har forståelse for den gode melodi. ”Don’t Say Goodbye” er en mere afdæmpet sag med en næsten amerikansk lydende vibe og akustisk guitar, mens ”Fight It Out” er en fin hårdtpumpet sag med en lækker basgang til at lægge bunden og godt trommearbejde. En times spilletid er nok lige rigeligt for albummet dog og kvaliteten af numrene svinger lidt, men der gemmer sig trods alt nogle ret fede numre ind imellem.


”Now” er en god hardrock skive, der gør det den skal uden at efterlade et stort eller fantastisk indtyk hos sin lytter. Men det fungerer og der er ikke en finger at sætte på noget af det, bandet gør. For de gør det faktisk rigtig godt. Hvis du er til lyd som Audioslave, Foo Fighters eller Stone Temple Pilots, vil Planethard sikkert falde i din smag.

Tracklist:

1. Play Harder
2. The One
3. Awake
4. Neverfailing Superstar
5. 15’ Of Frame
6. Inglorious Time
7. Shall We Be Safe
8. Don’t Say Goodbye
9. She’s All Over
10. Fight It Out
11. Underworld
12. Now

Samlet spilletid: 01:03:00

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.