fbpx

Pitbulls In The Nursery - Equanimity

Pitbulls In The Nursery - Equanimity

Pitbulls In The Nursery fra Frankrig, som blev dannet i 2001, har netop smidt deres nye album ”Equanimity” i handlen, ni år efter deres debut album ”Lunatic”, som altså udkom i 2006. Bandet er for mit vedkommende totalt ukendt , men jeg skal da lige love for at de har sat noget i gang hos undertegnede….

Bandet spiller en forrygende blanding af progressiv death metal med nogle fantastisk fede indslag af blødere stykker som jazz og andre akustiske tiltag. Ligeledes oser musikken flere steder af stemning og atmosfære, som ikke ligefrem normalt finder sted i denne genre, og det fungerer absolut glimrende. Alt er velspillet og tight som en hønserøv, hvor jeg sjældent har lagt øre til så vellykket et mix  af stilarter: lynhurtigt dobbelt pedal arbejde på trommerne, fede og syrede konstruktive tekniske riffs samt underlige twists som tit og ofte kommer når man mindst venter det. Man kan vel kalde det et mix af Meshuggah, Death og Atheist - vel og mærke med bandets egen stil og lyd.  Alt dette bliver pyntet med en rigtig fed vokal fra Tersim Backle, som virkelig forstår at variere vokalen fra en passende snerren/growlen til den lidt pænere vokal til de mere polerede stykker.

Så alt i alt er dette album et lysende eksempel på hvor fedt metal i den grad kan skæres, om det så er progressiv, death eller whatever...og det er vel kun fordi at bandet måske trækker den lige langt nok i enkelte numre, at de ikke får fuld plade, men 5,5 af de savtakkede er er vel også mere end godkendt. Lad os ikke håbe at der går ni år mere før de smider endnu et album på gaden. I mellemtiden vil jeg bare nyde dette album,som meget vel kan gå hen og blive årets højdepunkt for mit vedkommende!

Tracklist:
1. Crawling
2. Rule the Plight
3. The Oath
4. Reality
5. Interlude
6. Insiders
7. Conspiracy
8. Soulbones
9. Your Dream's Not Mine
Samlet spilletid: 57:41

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.