fbpx

Kreator - Phantom Antichrist

Kreator - Phantom Antichrist

Tysklands prima thrashers, Kreator, er på banen med deres 13. studiealbum, ”Phantom Antichrist”, der på både godt og ondt opsummerer bandet anno 2012.

Da Kreator undslap ”Enemy Of God” tilbage i 2005, sikrede de sig fast rotation i min CD-afspiller måneder efter. Dét album var helt sublimt, og – dets pæne produktion taget i betragtning – blev hurtigt én af mine favoritskiver fra tyskerne. Efterfølgeren, ”Hordes Of Chaos” fra 2009, bød på mere af samme skuffe, men knap så interessant og fængende. Det samme gælder nu ”Phantom Antichrist”.

Kreator har altid været et habilt thrash metal-band i min bog. Dog har de – ligesom talrige andre bands – gennemgået en frygtelig periode fra midthalvfemserne til ind i starten af det nye årtusinde. Frygtelig forstået på den måde, at de skiver, de lagde navn til i dén periode, mere eller mindre stank! Med ”Violent Revolution” fra 2001 syntes Mille og co. at være på rette spor igen, men med først ”Hordes Of Chaos” og nu ”Phantom Antichrist” begynder der at danne sig et billede af, at de allerede toppede med førnævnte ”Enemy Of God”.

”Phantom Antichrist” er som sådan ikke et album der stinker (!), men der er for meget filler og for lidt killer derpå. Efter introen, ”Mars Mantra”, sparker Kreator dog albummet godt igang med titelnummeret, men efter dét, skal vi helt frem til skæring nummer otte, ”Your Heaven My Hell”, før det for alvor bliver rigtig godt igen. De øvrige skæringer er dog ikke så ringe, at de ikke kan høres. ”Civilization Collapse” og ”United In Hate” er ganske gode, og de – og albummets øvrige numre – lyder heldigvis umiskendeligt meget som Kreator, men de er langt fra bandets bedste kompositioner.

Stilmæssigt afviger Kreator ikke fra det, de gør bedst. Det de gør bedst, har de dog bare før gjort bedre. Personligt er jeg bange for, at ”Phantom Antichrist” bliver ét af de anonyme albums, der havner på hylden og samler støv... ved siden af ”Hordes Of Chaos”.

Tracklist:
1. Mars Mantra
2. Phantom Antichrist
3. Death To The World
4. From Flood Into Fire
5. Civilization Collapse
6. United In Hate
7. The Few, The Proud, The Broken
8. Your Heaven My Hell
9. Victory Will Come
10. Until Our Paths Cross Again

Samlet spilletid: 45:25

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.