fbpx

NRG - Ohm

NRG - Ohm

Historien om NRG går tilbage til 1981, og op gennem årtiet var bandet aktivt på den københavnske Punk scene. I 1989 gik medlemmerne i forskellige retninger, men blev gendannet i 2009. Det er baggrunden for, at NRG nu udsender sit første album, ”Ohm”, næsten 40 år efter, at det hele startede. Ohm er måleenhed for (elektrisk) modstand, hvilket er en meget passende titel for et Punk album.
I pressematerialet lægges der vægt på, at NRG ikke spiller traditionel Punk, men i stedet har punkens attitude i sig. Musikken har da ikke meget at gøre med den gængse opfattelse af Punk; der er tale om lidt skramlet Rock, som hverken har det tempo, den aggressivitet eller provokation, der hører genren til – det eneste jeg lægger mærke til, er, at musikken er enkel og ikke afkræver medlemmerne nogen ekstrem indsats.
Når punken ikke er i musikken, må den gemme sig i teksterne. Her tages der også fat på store temaer som klima, systemets regler og løgne, samt et ulmende oprør, men heller ikke her scorer NRG ret mange point. Emnerne er alvorlige, men teksterne er mere iagttagende end stillingtagende, og temaerne bliver ikke spiddet med hverken elegant vid eller humor.
Det er muligt, at indsatsen var tilstrækkelig til en plads på Punkscenen i starten af 1980’erne, men i 2020 lyder NRG som et oprør, der har ligget i blød siden da: Uden bid, uden skarphed, og uden den attitude, der er kernen i PUNK. Det er også muligt, at jeg bare har misforstået ”Ohm”, men jeg kan ærlig talt ikke bruge albummet til ret meget.

Tracklist:
1. Vent
2. Kontrol
3. Her
4. Ohm
5. Slave
6. Kys
7. Vrede
8. Aldrig Aldrig
9. Lystavle
10. Snart
11. Sorte Rose
12. Blod
13. Tvangsindlagte Insekter
Samlet spilletid: 38:09

Yderligere information

  • Band/Kunstner: NRG
  • Album titel: Ohm
  • Karakter: Karakter: 2.0
  • Pladeselskab: Self Release
  • Samarbejdspartner: NRG
  • Genre: Rock

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.