fbpx

Night Crowned - Hädanfärd

Night Crowned - Hädanfärd

Her går det stærkt: Debutalbummet fra svenske Night Crowned ligger kun et år tilbage i tiden, men alligevel er bandet klar med deres anden udgivelse i fuld længde. Oprindeligt var det planen, at lave et dobbeltalbum med hhv. svenske og engelske tekster, men til slut har man besluttet sig for at nøjes med den svenske version.
Night Crowned har ikke kun travlt, når det gælder udgivelser, for generelt afvikles numrene i pænt opskruet tempo. Det starter i åbningsnummeret, hvor trommerne hamrer knivskarpt afsted, mens Ken Romlins hvæsende stemme skærer igennem rummet. Der er virkelig knald på, og man kan hurtigt komme til at drage den konklusion, at albummet kun er for de hårde drenge. Men billedet snyder, for når man lytter videre, begynder der at dukke mere medgørlige melodiske elementer op i den hårdtpumpede helhed.
Disse kommer i flere udgaver: Som glimrende guitarparter, der nærmest fungerer som nummerets rygrad; her er ”Ett Gravfäst Öde” et godt eksempel. Ellers tilføres melodi ved tremoloanslag på guitaren – Det klassiske trick høres bl.a. i ”Fjättrad”. Endelig er der ”Rex Tenebrae”, hvor en afdæmpet afstikker fra det brutale pludselig udmunder i et afsnit med ren vokal – endda en ret poppet en af slagsen.
Ser vi bort fra det sidste eksempel, fungerer de melodiske indslag rigtig godt; de dæmper de voldsomme elementer så de giver mere musikalsk bredde, end de koster hårdhed – Det er en temmelig stærk præstation af Night Crowned, og er bestemt et lyt værd.

Tracklist:
01. Nattkrönt
02. Rex Tenebrae
03. Fjättrad
04. Ett Gravfäst Öde
05. Hädanfärd
06. Gudars Skymning
07. Människans Förfall
08. Grått & Ödelagt
09. Enslingen
Samlet spilletid: 44:45

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Night Crowned
  • Album titel: Hädanfärd
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Pladeselskab: Noble Demon
  • Samarbejdspartner: All Noir
  • Genre: Black Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.