fbpx

Next To None - A Light In the Dark

Next To None - A Light In the Dark

Det pladedebuterende band Next To None er fra Pennsylvania, hvor de startede med at spille til lokale events omkring 2011, hvor bandets fire medlemmer alle kun var drenge på 12-13 år. Man skal altså ikke være matematikprofessor for at regne ud, at bandet i dag består af knægte der endnu ikke er fyldt 18 år. Og det må jeg under alle omstændigheder blive imponeret af adskillige gange, mens jeg lytter til ”A Light In the Dark”.

Drengene spiller metal med klar inspiration fra deres idoler, der blandt andet tæller Slipknot og Metallica. Og så indeholder det også nogle progressive elementer, som dog ikke er dem de har allermest styr på. Men de gør forsøget, og det skal de da have lidt credit for. Der er god energi i deres musik, og de spiller sgu ret solidt og sikkert, deres unge alder taget i betragtning. Åbningsnummeret ”The Edge Of Sanity” er en noget lang og rodet omgang, der ikke rigtig fænger. Her prøver bandet sig især af med de progressive inspirationer i starten af nummeret, hvorefter det munder ud i en ret skidt omgang ligegyldig heavy. Heldigvis stiger niveauet gradvist gennem pladen, og allerede på anden skæring ”You Are Not Me”, er der i langt højere grad en rød tråd i musikken. Forsanger Thomas Cuce har en utrolig styrke i stemmen for en 17 årig, og han imponerer mig altså ganske meget. I det hele taget er der rigtig meget talent at spore her. Drengene har selv skrevet alle numrene, og selvom de tydeligvis ikke altid er helt sikre på deres udtryk, så er der virkelig meget der spiller rigtig godt. ”Runaway” er en energisk, eksplosiv sag som jeg rigtig godt kan lide. På skæring fire, ”A Lonely Walk”, skrues der ned for tempoet, og bandet leverer en rigtig fin rockballade med flotte guitarsoli og Cuce’s vokal er rigtig fin, selv når den er i sit følsomme hjørne. Også på den mere dystre ”Legacy” kan jeg virkelig godt lide udtrykket. På ”Control” går der igen prog-inspiration i den, og bandet leverer et næsten 10 minutter langt instrumentalnummer. Det er ikke perfekt og det er ikke nødvendigvis super interessant at lytte til, men det er ok og der er bestemt antydninger af noget der fungerer.

Hatten af for at Next To None lyder som et band, der har fået meget frie tøjler og gjort som de ville på den her skive. Og der er rigtig meget der spiller ret godt. Til tider er det enormt kaotisk og udtrykket bliver meget rodet, men jeg er slet ikke i tvivl om, at der gemmer sig nogle utrolig musikalske og talentfulde fyre i det her band. Og når de har sporet sig en smule mere ind på hvordan deres lyd skal være, så tror jeg altså at de kunne gå hen og blive rigtig store!

Track list:
1. The Edge Of Sanity
2. You Are Not Me
3. Runaway
4. A Lonely Walk
5. Control
6. Lost
7. Social Anxiety
8. Legacy
9. Blood On My Hands
Samlet spilletid: 00:57

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.