fbpx

Muse - Drones Fremhævet

Muse - Drones

Tre år efter den mere eller mindre skuffende The 2nd Law er Muse omsider tilbage. For længe siden lovede de på deres Facebookside, at det kommende album ville være mere præget af tunge guitarriffs og rockede numre, end den meget eksperimenterende forgænger.

Sørme om ikke de har holdt deres løfte – mere eller mindre.

Pladen starter ud i vanlig Muse-stil med det lettere hysteriske ”Dead Inside”, hvor Matthew Bellamys vanvittige vokalarbejde serverer en flerstemmig intro – og så er Muse for alvor i gang. Det cementeres med det nummer, der også har været single forud for albummet, ”Psycho”, der med sit simple og lige-på-og-hårdt-guitarriff rummer selve essensen af Muse; storhed, galskab og dommedag. Det minder mig om, da jeg for efterhånden mange år siden skulle anmelde deres Absolution DVD, og jeg sad og så den; så kom min bror ind på værelset under introen til ”New Born” og han konstaterede ”at det da vist bare var et nyt Radiohead” … så skruede jeg lidt mere op for lyden og min bror tabte mælet – for den sammenligning har ingen gang på jord.

Til gengæld bliver Muse ofte, og ikke uden grund, sammenlignet med Queen – og ”Defector” føjer nyt brændstof til den sammenligning.

Der er det særlige med Muse, at enten elsker man dem, eller også hader man dem. Jeg hører til den første kategori, for jeg er absolut betaget af deres evne til at vride lyde ud af deres respektive instrumenter – og at Bellamy hører til blandt verdens bedste nulevende guitarister og sangere, kan der ikke være meget tvivl om. Alt sammen noget, der tilfører Muse deres særegne galskab.

Netop galskaben er i den grad til stede på dette album, hvor eksempelvis den ti minutter lange ”The Globalist” starter med Morricone-agtig westernrock, for at gå over i testosteronpumpet guitarrock – for igen at gå over i afslutnings- og titelnummeret, som er et sært kirkekorsintermezzo – undertegnede har stadig ikke fundet ud af, hvorvidt han kan lide det eller ej, men det er jo Muse; så det er jo en præmis man bliver nødt til at gå med på.

Jeg vil ikke mene, det er at tage munden for fuld at kalde Drones for et comebackalbum. Det er uden tvivl det bedste, Muse har leveret siden Absolution – og det siger vel ikke så lidt?

Trackliste:
1. Dead Inside
2. (Drill Sergeant)
3. Psycho
4. Mercy
5. Reapers
6. The Handler
7. (JFK)
8. Defector
9. Revolt
10. Aftermath
11. The Globalist
12. Drones
Total spilletid: 52:48

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Muse
  • Album titel: Drones
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Pladeselskab: Warner Music
  • Samarbejdspartner: Warner Music
  • Genre: Progressive, Rock, Alternativ

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.