fbpx

Metal Church - Damned If You Do

Metal Church - Damned If You Do

Der er gået to år siden Amerikanske Metal Church smed deres 11. album på gaden med den simple titel “XI”. Et album som jeg overordnet set var godt tilfreds med, men samtidig savnede jeg lidt mere kant og nerve fra bandets side. Metal kirken er på gaden med endnu et album, som har fået titlen “Damned If You Do”, og i den forbindelse har jeg nærlyttet Amerikanernes udspil.

Det starter rigtig godt med det, jeg efterspurgte på den forrige plade; mere kant og nerve, melodiske fede riffs og virkelig gennemført old-school Heavy Metal udført med excellence. Titelnummeret og de efterfølgende tre numre er rigtig gode eksempler på hvor godt Heavy Metal kan skæres, bare man krydrer det rigtigt. Selv semi-balladen “Revolution Underway” er rigtig fed uden at blive kedelig, og Mike Howe’s vokal er som altid blændende. Herfra går det desværre ned ad bakke for bandet, hvor de ordinære tendenser kommer til udtryk. Især “Guillotine”, “Into The fold” og “The War Electric”, som måske er pladens dårligste nummer, er meget ordinære, og det hele virker noget rutinepræget, hvorfor det trækker helheden ned.

Nu kan det hele måske lyde meget negativt, men det er det ikke. Metal Church har klassen, rutinen samt et højt nok bundniveau til, at det til sidst ender med et ganske solidt album, som det stort set altid er fra den kant, og endnu engang tror jeg fans af bandet vil være godt tilfredse. Havde de dog bare fortsat de gode takter som i starten på pladen, havde karakteren været højere, hvor de nu må nøjes med 4 stjerner i stedet for de 4,5 stjerne, de var på vej til.

Tracklist:
1. Damned If You Do 4:35
2. The Black Things 5:15
3. By The Numbers 4:35
4. Revolution Underway 5:25
5. Guillotine 4:47
6. Rot Away 3:26
7. Into The Fold 4:20
8. Monkey Finger 4:15
9. Out Of Balance 4:25 
10. The War Electric 4:09 
Samlet spilletid: 45:13

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.