fbpx

Last Leaf Down - Fake Lights

Last Leaf Down - Fake Lights

Der er noget helt særligt ved kvartetten Last Leaf Down, der kommer fra Schweiz. Allerede på deres meget stemningsfulde, men også hemmelighedsfulde promobilleder kan jeg fornemme, at det her ikke er ”lige ud ad landevejen og nemt at gå til”-musik. Kvartetten betegner deres musikalske stil som ”shoegaze from the woods”. En genre de selv siger kræver tid og tålmodighed, for den skal vokse på en og lyttes til med fuld opmærksomhed.

Og deres debutalbum ”Fake Lights” er da heller ikke nogen let lille sag at sætte sig ned med. For det første har den en spilletid på knap en time, og for det andet er der utrolig mange facetter og niveauer i bandets univers. Og jo mere jeg lytter til det, jo mere tror jeg, at jeg hælder til at være ganske begejstret for det. Pladen åbner med en kort intro hvorefter den meget smukke ”In Dreams” langsomt folder sig ud. En rigtig fin og meget stemningsfuld åbner. Der er noget 80’er agtigt over den lyd Last Leaf Down frembringer, med hvad der lyder som ufatteligt få virkemidler. Og det er på samme tid simpelt og utrolig kompliceret. ”The Thought That I Saw You” er ligeledes en smuk lille sang, som jeg virkelig godt kan lide. En klar favorit er dog ”In These Waters”, der maler et næsten drømmeagtige billeder i mit hoved, og jeg kan næsten smage saltvand på min hud og høre bølgerne suse for mit indre øre. Benjamin Schenks vokal er både meget afdæmpet og har næsten et strejf af overlegenhed, som om han godt ved at han er fantastisk. Og samtidig gemmer der sig noget absolut inderligt og ydmygt i hans stemme, som jeg falder fuldstændigt for. På pladens sidste del, er det klart numre som ”An Endless Standoff” og ”Wish To Leave” der hiver det hele op for her sker der alligevel nogle små, men ret markante skift i musikken, som virkelig klæder den. Kunne jeg godt have tænkt mig lidt flere temposkift og lidt mere ”ud over kanten”-følelse? Ja, det kan jeg ikke lyve om. For det er til tider som om drengene sover en lille smule bag instrumenterne og det er synd, for jeg tror på ingen måde det er deres intention. Det er muligvis noget der vil komme med erfaringer, men i denne omgang bliver præstationen til 4 ½ stjerner fra mig.

”Fake Lights” er ikke nogen lettilgængelig plade. Den kræver en indsats fra sin lytter, ingen tvivl om det. Men tager man sig tid og oplever det fuldt ud, så åbner der sig et på alle måder betagende og dybt musikalsk univers for en. Til tider virker musikken mere introvert end hvad godt er, men jeg glæder mig rigtig meget til at holde øje med Last Leaf Down i fremtiden, for de har helt sikkert fat i noget unikt her.

Track list:
1. Refulgance (Intro)
2. In Dreams
3. The Thought That I Saw You
4. In These Waters
5. Inmost Life
6. Giant
7. Growing Fear
8. The Theme
9. An Endless Standoff
10. Truth Is A Liar
11. Wish To Leave
12. Born Dead
13. Fake Lights In The Sky
Samlet spilletid: 51:00

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Last Leaf Down
  • Album titel: Fake Lights
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Pladeselskab: Lifeforce Records
  • Samarbejdspartner: Lifeforce Records
  • Genre: Ambient, Rock

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.