fbpx

In Hearts Wake - Skydancer

In Hearts Wake - Skydancer

Bandet In Hearts Wake er fra Australien, og de er et helt nyt bekendtskab for mig. Det fire mand store band har eksisteret siden 2006, og har fire albums bag sig. Albummet før dette ”Earthwalker” var ifølge bandet inspireret af det smukke og feminine ved naturen, hvor ”Skydancer” er den mere tunge og maskuline pendant til dette, og således følger den lidt op hvor ”Earthwalker” sluttede.

Jeg har ikke lyttet til ”Earthwalker” men jeg bliver bestemt nysgerrig efter at have lyttet til denne plade. In Hearts Wake er tydeligvis et band med meget på hjerte og rigtig mange tanker bag det, de laver. Og jeg kan rigtig godt lide det. Med inspiration fra naturen og alle de menneskeskabte problemer den kæmper med, skaber In Hearts Wake et meget stemningsfuldt og kraftfuldt univers, der samtidig sætter nogle tanker i gang hos lytteren. Albummet åbner med en instrumental intro, ”Aether”, der er meget fin, hvorefter pladen for alvor sparkes i gang af titelnummeret. Jeg bliver hurtigt meget betaget af kombinationen mellem growl/screamo vokalen fra forsanger Jake Taylor og den rene vokal fra Kyle Erich, der samtidig er bassist. Deres stemmer passer perfekt sammen, og bidrager hver især til at give hver eneste sang den maskuline og tunge lyd, som bandet ønskede. Singleforløberen ”Breakaway” er tredje skæring, og er klart en af de stærkeste på albummet, med dit tunge guitarspil og energiske omkvæd. ”Insomnia” er en klassisk lidelseshistorie, tilsat et melodisk omkvæd, der giver en lyst til at synge med. Bandet er i det hele taget rigtig dygtige til at skrive gode melodier, og selvom nogle af sangene har meget den samme opbygning, synes jeg de formår at variere de 11 numre ret fint. Et andet af mine favoritnumre er ”Wildfire”, en sang om at finde styrken i sig selv, der igen brager igennem højttalerne med masser af power. ”Erase” er en evigt aktuel sag om racisme og menneskers had til hinanden, noget der tydeligvis ligger bandet meget på sinde.

”Skydancer” er en meget poetisk og stærk plade, for dem der er til bands som Being As An Ocean og Northlane. Til dem der kan lide alt det tunge fra hardcoreuniverset, men samtidig kan lide dybsindige tekster, der kræver en vis opmærksomhed. Igen, jeg havde gerne se et lidt mere varieret udtryk, men alt i alt synes jeg at det her er en god skive.

Track list:
1. Aether
2. Skydancer
3. Breakaway
4. Badlands
5. Insomnia
6. Oblivion
7. Wildfire
8. Cottonmouth
9. Erase
10. Intrepid
11. Father
Samlet spilletid: 34:00

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.