fbpx

Ignite - A War Against You

Ignite - A War Against You

I pressematerialet til denne udgivelse bliver der gjort meget ud af at fortælle, at Ignite har skabt et Hardcore/Punk album uden grænser, men med skarpe og politiske kommentarer til alt fra dødelig sygdom til verdens flygtningeproblemer. Jeg kendte ikke Ignite før denne skive, men det skyldes måske, at ”A War Against You” er bandets første album i 10 år. Nå, under alle omstændigheder havde foromtalen skabt forventninger om knivskarp musik.

Men hold da op, hvor blev jeg skuffet; i stedet for rigtig Punk med skarphed og bid, var det der mødte mig en poppet og velfriseret udgave, der ikke i sin vildeste fantasi kunne finde på at skabe røre i andedammen.

Stilmæssigt ligger indholdet ikke så langt fra f.eks. Offspring, hvilket i sig selv ikke er et problem – Jeg kan godt li’ deres stil, især fordi de ikke forsøger at udgive sig for mere end de er. Men når man spiller hyggemusik skal man ikke puste sig op som om man var en ny udgave af Black Flag eller Dead Kennedys; og det er her, Ignite fejler. Bevares, der er fint gang i guitaren, men det forbliver hele tiden ufarligt. Tonen er helt klart til den rare og hyggelige side, specielt pga. de meget fine flerstemmige vokaler – her er der lysår til pionererne på 1970’ernes Punk scene. Det resulterer i et mismatch med budskabet i teksterne, for hvem kan tage disse alvorligt, når de nærmest leveres med et smil på læben? Ikke jeg, og det ødelægger min oplevelse af dette album.

Okay, jeg ved godt at min skuffelse i høj grad skyldes presseteksten, men også uden den ville Ignite have haft det svært. Deres melodier er langt fra så iørefaldende som det kræves i den pæne ende af genren, og de falder helt igennem ved en sammenligning med førnævnte Offspring. Så lige meget hvordan jeg vender og drejer det, skuffer denne skive.

Tracklist:
1. Begin Again
2. Nothing Can Stop Me
3. This Is A War
4. Oh No Not Again
5. Alive
6. You Saved Me
7. Rise Up
8. Where I'm From
9. The Suffering
10. How Is This Progress?
11. You Lie
12. Descend
13. Work
Samlet spilletid: 45:01

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Ignite
  • Album titel: A War Against You
  • Karakter: Karakter: 2.5
  • Pladeselskab: Century Media Records
  • Samarbejdspartner: Century Media Records
  • Genre: Punk, Pop

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.