fbpx

Hexvessel - All Tree

Hexvessel - All Tree

For ti år siden flyttede englænderen Mathew ”Kvohst” McNerney til Finland; her blev han så betaget af roen og storheden i de finske skove, at det påvirkede hans musikalske fremtid. Sammen med lokale musikere startede han bandet Hexvessel, som med "All Tree” udsender deres fjerde album.

Ud fra beskrivelserne af skovens centrale placering i McNerneys verden havde jeg gættet, at musikken nok var ret nedtonet - Alligevel blev jeg overrasket over, hvor nedtonet tingene er. Musikken er mere Folk end Rock, og albummet domineres af akustiske instrumenter som guitar, fløjte, violin og klaver. De bruges til at skabe stemninger, som passer til teksterne om naturen og gamle guder, og man får fornemmelsen af, at lytte til en åndelig rejse.

Musikken er meget stille og fin, og flere af numrene ville passe bedre til et lejrbål end en koncertsal. Undtagelser udgør ”Wilderness Spirit” og det blues’ede ”Birthmark, hvor trommer og guitar giver helheden er energimæssigt løft. Med så meget fokus på det helt rolige kunne man forvente ekstra flotte melodier og omkvæd, men de er kun i mellemklassen hvad angår det iørefaldende. Til gengæld er vokalerne arrangeret meget flot, så McNerneys stemme understøttes maksimalt.

”All Tree” ligger meget langt fra de albums, vi normalt anmelder her på siden, men det er i sig selv ikke et problem – der er musik til enhver stemning og situation. Når jeg ikke bedømmer albummet højere skyldes det, at for mange numre står lidt for stille, og så rammes man hurtigt af monotoni – her rammer albummet sine grænser.

Tracklist:
1. Blessing
2. Son Of The Sky
3. Old Tree
4. Changeling
5. Ancient Astronaut
6. Visions Of A.O.S.
7. A Sylvan Sign
8. Wilderness Spirit
9. Otherworld Envoy
10. Birthmark
11. Journey To Carnac
12. Liminal Night
13. Closing Circles
Samlet spilletid: 46:17

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.