fbpx

Heathe - On the Tombstones; The Symbols Engraved

Heathe - On the Tombstones; The Symbols Engraved

Både albummet "On the Tombstones; The Symbols Engraved” og bandet bag det, Heathe, skiller sig ud fra mængden. Heathe hører hjemme i Aalborg, og har Martin Jensen som eneste faste medlem; i livesammenhæng udvides besætningen med strygere, blæsere, strenge- og tangentinstrumenter og slagtøj til et 7-12 mand stort band.

Deres første fuldlængde er optaget live (plus et par dubs) på Studenterhuset i Aalborg i sommeren 2018, og indeholder kun et enkelt nummer. Det er baseret på enkle skitser, hvorfra musikerne improviserer – på den måde vil musikken ændre sig hver gang den spilles.

Et album med en spilletid på 40 minutter og kun et enkelt nummer er en udfordring, og den bliver ikke mindre når indholdet er Doom. For at imødekomme det, er spilletiden opdelt i mindre sektioner med hver sit tema; musikken i den enkelte sektion glider så direkte over i den næste. Indholdet er naturligvis baseret på tunge rytmer, og indenfor de fleste sektioner består musikken af sekvenser, der gentages igen og igen. Samtidig er det meste af spilletiden instrumental; vokalen optræder kun få steder, og er ret tilbagetrukken; trods sin skrigende natur bliver den derfor ikke dominerende.

Resultatet har en fin stemning og et meget personligt udtryk takket være den uvante instrumentering, men må alligevel give fortabt over for spilletiden: Selv med fin variation i musikken er 40 minutter for lang tid til, at intensiteten kan opretholdes.

Tracklist:
1. On the Tombstones; The Symbols Engraved
Samlet spilletid: 40:00

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.