fbpx

Godhead Machinery - Monotheistic Enslavement

Godhead Machinery - Monotheistic Enslavement

Efter at have forladt Misericordia startede guitaristen Kail Karlsson Godhead Machinery tilbage i 2014. På debutalbummet ”Ouroboros” var bandet en duo, men på det efterfølgende ”Aligned to the Grid” var besætningen vokset til en kvintet. Det er den også på det nye album, selvom trommeslageren Krzysztof Raczkowski fra Vader kun er med som gæst.
Som på bandets øvrige udgivelser kredser albummets tekster om religionens afsmitning på samfundets moral, politik og generelle adfærd. Det sker ikke overraskende til en musikalsk side, som er hentet i den Sorte afdeling, og som primært betjener sig af genrens standard elementer. Til gengæld følger sammensætningen ikke vante opskrifter, her har Karlsson & Co. deres egne ideer. Det betyder, at musikken grundlæggende bevæger sig fremad i adstadigt til moderat tempo, uantastet at trommerne flere steder blaster løs til den store guldmedalje. Det giver en lidt underlig situation, hvor de to elementer kører hver sit løb i stedet for at støtte hinanden: kun i det ret lange slutnummer er der enighed om retning og tempo.
De pludselige skift i musikken forstærkes af, at den ellers fint brølende vokal samtidig nærmest bliver proklamerende – Det understreger sikkert teksternes budskab, men gør ikke noget godt for oplevelsen. Det er der heller ikke så meget andet, der gør, så albummet ender som en skuffelse for mig.

Tracklist
01. Sovereign Of Nullity
02. Ethereal
03. Dethroned
04. Orbis Non Sufficit
05. Upon His Deceitful Star
06. Helion
07. Monotheistic Enslavement
Samlet spilletid: 36:19

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.